Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Serviciului de Informații Externe din Rusia: 'Mii de mercenari din organizații teroriste luptă în războiul dintre Armenia și Azerbaidjan'

Twitter
Armenia-Azerbaidjan

Luptătorii din organizații teroriste s-au repezit în zona de conflict din Nagorno-Karabakh. Acest lucru a fost anunțat marți, 6 octombrie, de către directorul Serviciului de Informații Externe (SVR) din Rusia, Serghei Naryshkin.

Potrivit acestuia, mercenari din organizațiile teroriste internaționale care luptă în Orientul Mijlociu se formează activ în Transcaucazia. Printre aceștia se numără reprezentanți din Jabhat al-Nusra, interzisă în Rusia, Firkat al-Hamza, sultanul Murad și grupuri kurdiste extremiste. După cum a remarcat Naryshkin, vorbim despre mii de radicali care intenționează să câștige bani într-un nou război.

Moscova este îngrijorată de faptul că Transcaucazia este capabilă să devină o nouă trambulină pentru organizațiile teroriste internaționale. În viitor, militanții se pot infiltra în state adiacente Azerbaidjanului și Armeniei, inclusiv Rusia, a explicat șeful SVR.

Agravarea actuală a situației din Nagorno-Karabakh a provocat o îngrijorare crescută cu privire la noul impact al factorilor externi. "Pentru prima dată, Turcia s-a alăturat atât de deschis și fără echivoc față de Azerbaidjan", a adăugat el.

Anterior, marți, președintele sirian Bashar al-Assad a subliniat că președintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost principalul inițiator al unei noi runde de conflict în republica nerecunoscută Nagorno-Karabakh. Potrivit acestuia, liderul turc sprijină teroriștii din Libia, folosește militanți din Siria și din alte țări din Karabakh.

O altă agravare a conflictului militar din Karabah a avut loc pe 27 septembrie. Armenia și Azerbaidjanul s-au reproșat reciproc pentru bombardamentele și moartea civililor.

Armenia a declarat în repetate rânduri că Turcia participă la luptele din partea Azerbaidjanului. Turcia și Azerbaidjanul neagă aceste informații, dar Ankara și-a declarat disponibilitatea de a oferi asistență Baku la cerere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.