Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei ar fi fost atacat cu rachete de armata rusă: se presupune că e în spital (propaganda rusă)

Krylo Budanov

Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei, Kyrylo Budanov, ar fi fost rănit într-un atac rusesc. De partea cealaltă Ucraina neagă zvonurile și publică imagini cu șeful serviciului secret în viață.

O rachetă ar fi lovit clădirea Serviciului de Informații al Apărării din Ucraina și l-ar fi rănit grav pe șeful Serviciului de Informații al Apărării, Kyrylo Budanov, transmite RIA Novosti, cunoscutul organ de propagandă rusesc. RIA Novosti citează un misterios "angajat al forțelor de securitate ruse" care ar fi primit aceste informații de la "surse din cadrul serviciilor secrete ucrainene". În articol se spune că „Budanov a fost rănit pe 29 mai în timpul unui atac rusesc asupra unei clădiri a departamentului său" și că "racheta a lovit biroul de lângă cel al lui Budanov".

În articol se mai precizează că "după ce Budanov a fost rănit, a fost dus cu elicopterul la o bază militară din Rzeszów, Polonia. Un avion de evacuare al SUA a zburat acolo special pentru a-l prelua și l-a dus pe șeful serviciilor secrete ucrainene în Germania". Articolul se încheie cu următoarele cuvinte: „Budanov se află în prezent într-un spital din Berlin. El se află într-o stare gravă". RIA Novosti a postat chiar și hărți Flightradar care se presupune că dovedesc transportul șefului spionajului "rănit".

Răspunsul Ucrainei

Cu toate acestea, pe 29 mai, ziua în care se presupune că Serviciul de informații al apărării ar fi fost bombardat, serviciile de informații militare ucrainene au postat o înregistrare video în care se vede un Budanov vesel, care spune: "Toți cei din Federația Rusă care încă mai credeau, cred sau poate visează că ar putea intimida Ucraina, vreau să vă supăr: toată lumea a fost și este încă la locul de muncă și continuă să își facă treaba".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.