Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful statului, însoțit de Carmen Iohannis într-o vizită oficială la Strasbourg

enational.ro
iohannis carmen

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns marţi la Strasbourg unde efectuează o vizită oficială de două zile. El este însoţit de soţia sa, Carmen, informează agerpres.ro

Din delegaţia care îl însoţeşte pe şeful statului în deplasarea externă fac parte consilierii prezidenţiali Simina Tănăsescu, Andrei Muraru, Bogdan Aurescu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi. 

Şeful statului va avea marţi convorbiri cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, alături de care va susţine declaraţii de presă, cu preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, şi cu preşedintele CEDO, Guido Raimondi.

Vicepreședinte PSD, poziție surpriză: Referendumul, o soluție europeană


Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în dialogul cu interlocutorii săi mesajul principal al preşedintelui Iohannis va reitera angajamentul şi sprijinul ferm al României faţă de valorile şi standardele Consiliului Europei, cu precădere cele privind democraţia şi statul de drept. 

Şeful statului va sublinia şi importanţa rolului jucat de Consiliul Europei şi instituţiile sale în edificarea în România a unui stat de drept viabil, bazat pe principii democratice şi respectarea drepturilor omului, respectiv va discuta iniţierea de noi proiecte de cooperare cu organizaţia de la Strasbourg în vederea promovării şi sprijinirii valorilor şi standardelor Consiliului Europei pe continent. 

În aceeaşi zi, preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu angajaţii români care lucrează în structurile Consiliului Europei şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Alsacia. 

Şeful statului va participa şi la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, alături de preşedintele Republicii Cipru, Nicos Anastasiades, precum şi de Secretarul General al organizaţiei. Preşedintele Klaus Iohannis va inaugura, totodată, la sediul Consiliului Europei din Strasbourg, alături de cei doi înalţi oficiali, expoziţia de documente de arhivă şi fotografii, dedicată victimelor Holocaustului, cu titlul "Educaţie şi Memorie. Holocaustul în România", organizată de preşedinţia română în exerciţiu a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului. 

Miercuri, şeful statului va avea convorbiri cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Pedro Agramunt, va susţine un discurs în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi va participa la un dejun de lucru oferit de Pedro Agramunt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.