Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful UE pentru tehnologie insistă ca UE și SUA să pună în aplicare un cod de conduită pentru dezvoltarea și implementarea inteligenței artificiale (AI)

facebook.com
inteligenta artificiala

Legislatorii din Uniunea Europeană încearcă să pună în aplicare un cod de conduită pentru dezvoltarea și implementarea inteligenței artificiale (AI).

Într-o reuniune comună a Consiliului pentru Comerț și Tehnologie UE-SUA din Suedia, de pe 31 mai, șefa tehnologiei a UE, Margrethe Vestager, a spus că oficialii din Statele Unite și UE ar trebui să oblige industria AI să adopte un cod de conduită voluntar în câteva luni, conform cointelegraph.com.

Acest lucru ar crea garanții, în timp ce noile legi sunt încă în curs de dezvoltare. Ea a subliniat că noile legi vor intra în vigoare peste doi ani și jumătate până la trei ani în „cel mai bun dintre cazuri”, ceea ce este „evident mult prea târziu”.

Trebuie să acționăm acum.”

Vestager este responsabil de coordonarea unei strategii a UE pentru date și abordarea AI. Ea a spus că dacă UE și SUA preiau conducerea, ele pot crea un cod de conduită care să-i facă pe toată lumea „mai confortabil” cu traiectoria dezvoltării AI.

Acesta este tipul de viteză de care trebuie să discutați în următoarele săptămâni, câteva luni și, desigur, să implicați și industria... pentru ca societatea să aibă încredere în ceea ce se întâmplă.”

Șeful tehnologiei a spus că parlamentarii trebuie să cadă de acord asupra unor detalii, mai degrabă decât asupra declarațiilor generale.

Între timp, Actul AI al UE, care va introduce reglementări cuprinzătoare pentru tehnologie, este încă în curs de finalizare de către membrii Parlamentului European.

Cel mai recent proiect de legislație a inclus o interdicție a utilizării publice a instrumentelor de supraveghere biometrică și de poliție predictivă. Aceasta este în plus față de instrumentele AI care trebuie clasificate în funcție de nivelul lor de risc perceput, variind de la scăzut la inacceptabil.

Pe 25 mai, Sam Altman, CEO al OpenAI – compania responsabilă pentru chatbot-ul AI ChatGPT – s-a adresat legislatorilor UE cu privire la supra-reglementarea industriei AI.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.