Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful unei importante instituții din județul lui Klaus Iohannis rămâne sub control judiciar: Este acuzat de grave fapte de corupție

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Curtea de Apel Alba Iulia a decis joi prelungirea controlului judiciar pentru directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Eugen Iordănescu, cu încă 60 de zile, într-un dosar de delapidare, trafic de influenţă şi dare de mită, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

"Joi, 16.12.2021, în dosarul cunoscut opiniei publice ca "Dosarul Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Sibiu", Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţiile formulate de inculpatul I.E. şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu împotriva încheierii Tribunalului Sibiu din 10.12.2021 pe care o desfiinţează în parte doar în ceea ce priveşte conţinutul controlului judiciar instituit faţă de inculpatul I.E., pe care îl modifică parţial. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel încât inculpatul I.E. va fi cercetat în continuare sub măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile", se arată în comunicat.

Eugen Iordănescu nu are voie să părăsească ţara în perioada controlului judiciar şi să ia legătura cu un alt suspect din dosar. De asemenea, directorul CCIA Sibiu nu mai poate reprezenta judeţul în "comisia de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie a Aeroportului Internaţional Sibiu şi în comisia de selecţie a directorilor acestei regii autonome".

"Desfiinţează în parte încheierea penală atacată, în ce priveşte conţinutul controlului judiciar instituit faţă de inculpatul Iordănescu Eugen, conţinut pe care-l modifică, în sensul că: I. În temeiul art.215 al.2 lit.a C.pr.pen. obligă pe inculpat să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. II. Înlătură din conţinutul obligaţiei prevăzute la art. 215 al.2 lit.d C.pr.pen. interdicţia inculpatului de a se apropia, de a lua legătura sau de a comunica direct sau indirect, pe nicio cale cu suspectul I.Ş.. III. În temeiul art. 215 al.2 lit.e C.pr.pen. impune inculpatului interdicţia de a face parte din comisia de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie a Aeroportului Internaţional Sibiu şi din comisia de selecţie a directorilor acestei regii autonome", se menţionează în comunicat.

Curtea de Apel de la Alba Iulia "menţine toate celelalte obligaţii impuse inculpatului Iordănescu Eugen în baza art. art. 215 al.2 C.pr.pen., de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu". "Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii penale atacate. În baza art.275 al.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare în prezenta procedură rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu de azi, 16.12.2021", precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.