Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Wagner, declarație-șoc: 'Scenariul ideal este să anunțăm sfârșitul operațiunii militare speciale'

AFP via Getty Images
prigojin

Suntem în ziua cu numărul 416 a războiului din Ucraina. Șeful grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, spune că ofensiva în Ucraina ar trebui să înceteze. Acesta a îndemnat autoritățile rusești să anunțe terminarea "operațiunii militare speciale" și să se concentreze exclusiv pe apărarea teritoriilor cucerite până acum.

Liderul grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, spune că Rusia ar trebui să înceteze faza ofensivă a "operațiunii militare speciale" - denumirea dată de autoritățile rusești invaziei din Ucraina și să se concentreze doar pe apărarea pozițiilor pe care le deține în prezent, afirmând că Rusia și-a îndeplinit deja obiectivele.

"Pentru autorități și pentru societate, în general. Este necesar, astăzi, să punem un punct decisiv operațiunii militare speciale. Scenariul ideal este să anunțăm sfârșitul operațiunii militare speciale, să informăm pe toată lumea că Rusia și-a atins obiectivele, iar într-un sens chiar și le-a atins. Am eliminat un număr uriaș de luptători ai Forțelor Armate Ucrainene și putem raporta că sarcinile operațiunii militare speciale au fost îndeplinte", a scris acesta, potrivit Digi24.

"În teorie, Rusia și-a atins obiectivele prin distrugerea unei mari părți a populației active masculine a Ucrainei și prin intimidarea unei alte părți, care a fugit în Europa. Rusia a tăiat accesul la Marea Azov și la o mare parte din Marea Neagră, capturând porțiuni mari din teritoriul Ucrainei și creând un coridor terestru spre Crimeea. Acum nu a mai rămas decât un singur lucru de făcut: să ne poziționăm bine pe terenul câștigat și să ne consolidăm poziția în teritoriile pe care le avem", a scris Prigojin.

Acesta a adăugat că, în urma războiului, "Ucraina este acum un stat cu o orientare absolut naționalistă" și nu o țară care se consideră o parte a Rusiei.

Prigojin a adăugat că Ucraina va pierde războiul chiar și dacă Rusia încetează ofensiva, deoarece "aceste teritorii, care astăzi sunt sub controlul Federației Ruse, pot rămâne la dispoziția Federației Ruse pentru mulți ani".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.