Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Wagner spune că cimitirul pentru luptătorii uciși este în creștere: 'Cei care luptă uneori mor. Așa merge viața'

AFP via Getty Images
prigojin

Liderul Grupului Wagner a recunoscut că un cimitir pentru luptătorii uciși este "în creștere" după ce forțele sale au suferit pierderi uriașe în estul Ucrainei, scrie The Telegraph.

Într-o înregistrare video distribuită de serviciul său de presă, Evgheni Prigozhin a părut să justifice cele aproximativ 30.000 de pierderi. "Cei care luptă uneori mor. Așa merge viața", a spus el, stând în fața unui câmp vast unde mormintele sunt acoperite cu o cruce și o coroană de flori pentru a marca înmormântarea fiecărui luptător. "Ei continuă să îngroape luptătorii Wagner aici, astăzi nu există probleme", a adăugat Prigojin.

Potrivit serviciilor secrete americane, jumătate dintre decesele în rândul mercenarilor Wagner au avut loc de la jumătatea lunii decembrie 2022, când lupta pentru Bahmut s-a intensificat.

Condamnați recrutați de Wagner

Fotografii și înregistrări video ale câmpurilor de luptă pline de cadavre din ambele tabere au apărut pe rețelele de socializare Trupele domnului Prigozhin, care au dus o mare parte din lupte pentru Rusia, au apărut în actualizări regulate pe canalul său de știri.

Oficialii americani estimează că zeci de mii de soldați ruși - mulți dintre ei deținuți recrutați de Wagner - au fost uciși.

Un oficial instalat în Rusia a declarat joi că Moscova a ucis între 15.000 și 20.000 de soldați ucraineni. Cu toate acestea, estimările occidentale au sugerat că au existat aproximativ 150.000 de morți și răniți de fiecare parte.

Prigojin a anunțat joi că forțele ucrainene nu se vor retrage din Bahmut, în ciuda faptului că forțele ruse, conduse de grup, au cucerit centrul după 58 de săptămâni de luptă pentru regiune. El a spus că, chiar dacă forțele ucrainene ar abandona orașul din est, ar avea nevoie de mai mult sprijin din partea armatei ruse pentru a avansa mai departe.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.