Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egipt: 237 de activişti judecaţi pentru proteste anti-Sisi

Mideast Egypt US

237 de activişti sunt judecaţi în Egipt după ce au protestat împotriva preşedintelui Abdel Fattah al-Sisi, au declarat surse judiciare sâmbătă, primele cazuri în instanţă după demonstraţii în această lună, relatează Reuters. 

Mii de egipteni furioşi după decizia lui Sisi de a ceda două insule Arabiei Saudite au cerut demisia guvernului său la 15 aprilie, în cea mai mare demonstraţie după ce fostul general de armată a devenit preşedinte în 2014. Forţele de securitate au dispersat un al doilea protest. 

Forţele de securitate au arestat cel puţin 382 de persoane, a declarat Human Rights Watch într-un raport în această săptămână. 

237 au apărut în faţa instanţei la Cairo şi în suburbia Giza, acuzaţi de a fi demonstrat fără autorizaţie, au declarat sursele. Procesele au fost amânate. Ei sunt pasibili de pedepse cu închisoarea de până la trei ani dacă sunt condamnaţi. 

Sisi se confruntă cu critici după un acord al guvernului de a plasa insulele nelocuite din Marea Roşie Tiran şi Sanafir în apele saudite. 

Oficialii saudiţi şi egipteni afirmă că insulele aparţin regatului şi au fost doar sub control egiptean deoarece Riadul a cerut Cairo în 1950 să le protejeze. 

Nu există semne că până acum conducerea lui Sisi ar fi ameninţată, notează Reuters.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.