Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egipt: Cel puţin 6 poliţişti răniţi într-un atentat la Cairo

atentat

Cel puţin şase poliţişti au fost răniţi la Cairo în noaptea de miercuri spre joi de explozia unei maşini capcană vizând secţia lor de poliţie, în timp ce Egiptul este cuprins de atentate ale jihadiştilor Statului Islamic (SI), potrivit Ministerului de Interne. 

Atacul a avut loc într-un cartier din nordul capitalei împotriva unui comisariat al securităţii statului, un serviciu de poliţie. Un jurnalist de la AFP a auzit o explozie foarte puternică. 

"Un necunoscut şi-a oprit brusc maşina în faţa clădirii, a ieşit şi a sărit pe o motocicletă să fugă, apoi maşina a explodat", a explicat Ministerul de Interne într-un comunicat. 

"Şase poliţişti au fost răniţi", adaugă textul. 

"Explozia a distrus parţial clădirea", a declarat un înalt responsabil al serviciilor de securitate, sub acoperirea anonimatului. 

Atacul nu a fost revendicat, dar Provincia Sinai, filiala egipteană a SI, revendică în mod regulat atentate şi atacuri vizând poliţişti şi soldaţi după ce armata l-a destituit şi arestat la 3 iulie 2013 pe preşedintele islamist ales Mohamed Morsi şi îi reprimă în sânge pe susţinătorii acestuia, aminteşte France Presse.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.