Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egipt: Patru poliţişti ucişi într-un atac în Peninsula Sinai

sinai



Patru poliţişti 'au fost împuşcaţi mortal pe o şosea ce face legătura între Rafah şi al-Arich, în nordul Sinai', a precizat o sursă din cadrul serviciilor de securitate. 'Mai mulţi takfiri (extremişti) au obligat camionul în care se aflau aceştia să oprească, i-au făcut să coboare şi i-au împuşcat', a afirmat aceeaşi sursă, conform căreia atacatorii au fugit după aceea în deşert la bordul unei maşini 4x4.


Victimele se întorceau la unităţile lor după concediu, potrivit sursei menţionate. Acest atac are loc la doar câteva ore de la moartea a două persoane într-o explozie provocată de două bombe artizanale într-un cartier din capitala Cairo, care a fost lovită deja miercuri de şase explozii de slabă intensitate, ce s-au soldat totuşi cu şase răniţi.


Sâmbătă, cele două dispozitive explozibile, amplasate într-un centru de telecomunicaţii în construcţie, au fost declanşate de la distanţă, cu ajutorul unor telefoane, în jurul orei locale 09:00 (07:00 GMT), potrivit unui anchetator al poliţiei. Mai mulţi martori au povestit că explozia a fost una puternică, făcând să tremure ferestrele imobilelor din vecinătate. Cele două victime sunt soţia şi fiica paznicului imobilului, conform unor surse medicale.


Aceste atentate intervin pe fondul represiunii ce îi vizează pe islamişti în Egipt. Autorităţile judiciare au confirmat recent 183 de pedepse cu moartea, printre care şi cea a liderului suprem al Fraţilor Musulmani, frăţia fostului preşedinte Mohamed Morsi, destituit în urmă cu un an de armată. Aceste atacuri au loc de asemenea la o lună de la alegerea fostului şef al armatei Abdel Fattal al-Sissi în fruntea ţării cu 96,9% din voturi.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.