Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egipt: Şase militari ucişi într-un raid al armatei în Peninsula Sinai

sinai

Şase militari egipteni, printre care un ofiţer, şi-au pierdut viaţa în explozia maşinii lor în cursul unei operaţiuni desfăşurate împotriva "teroriştilor" în regiunea Sinaiul de Nord, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al armatei, Tamer el-Refai, scrie AFP, potrivit Agerpres.

După destituirea de către armată, în 2013, a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, forţele de securitate înfruntă în această regiune din estul ţării mai multe grupuri extremiste, printre care ramura egipteană a grupării jihadiste Stat Islamic (SI). Sute de soldaţi şi poliţişti au murit în aceste atacuri. 

Purtătorul de cuvânt al armatei nu a precizat data operaţiunii. 

"Un ofiţer şi cinci soldaţi şi-au pierdut viaţa în explozia unui dispozitiv împotriva maşinii lor în cursul unui raid asupra unui cuib de terorişti", a spus el fără alte precizări. 

Într-o operaţiune militară distinctă, trei activişti transportând la bordul autovehiculului lor arme, muniţie şi dispozitive explozive au fost ucişi, a adăugat purtătorul de cuvânt. 

SI a revendicat numeroase atacuri împotriva forţelor egiptene, dar şi împotriva civililor. 

La sfârşitul lunii noiembrie, un atac asupra unei moschei din Sinaiul de Nord a făcut peste 300 de morţi, atentatul cel mai sângeros din istoria recentă a Egiptului. 

Atacul a fost lansat de un grup de indivizi înarmaţi purtând un drapel al SI, dar această grupare nu l-a revendicat, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.