Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egipt: Un general de poliţie ucis într-un nou atentat la Cairo

atentat capcana



Atacul a fost comis în cartierul rezidenţial 6 Octombrie, situat în estul capitalei, potrivit unor surse din rândul forţelor de ordine, şi l-a avut ca ţintă pe generalul de brigadă Ahmed Zaki, ofiţer de poliţie în cadrul unei unităţi aflate în primele rânduri ale represiunii manifestanţilor pro-Morsi. De asemenea, au fost răniţi doi soldaţi în termen.


Este vorba despre al cincilea atentat, în decurs de o săptămână, împotriva poliţiei, iar Ahmed Zaki a fost al treilea general ucis de la începutul anului în atentate revendicate în special de grupuri jihadiste care afirmă că acţionează ca represalii la represiunea simpatizanţilor lui Mohamed Morsi.


În cursul serii, grupul jihadist Ajnad Misr (Soldaţii Egiptului) a revendicat atentatul pe Facebook şi pe Twitter, explicând că l-a supravegheat pe general înainte de a comite atacul considerat o 'pedeapsă pentru că a tras cu gloanţe adevărate asupra unor tineri fără apărare, omorându-i unul câte unul, şi a arestat şi torturat mulţi alţii'.


Acest grup, puţin cunoscut până la cea dată, a revendicat trei atentate cu bombă în care şi-a pierdut viaţa un general de poliţie şi au fost răniţi alţi ofiţeri superiori, pe 2 aprilie, la Cairo.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.