Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egipt/prezidenţiale: Al-Sissi obţine 97% în primele 2.000 de secţii de votare

abdel-fattah-al-sisi
000 de secţii de votare, potrivit rezultatelor neoficiale ale alegerilor prezidenţiale anunţate miercuri seară de mai multe canale de televiziune, informează DPA şi AFP.


Deşi rezultatele nu sunt oficiale, toate canalele de televiziune anunţau cifrele de la fiecare birou electoral după închiderea scrutinului în urmă cu aproape trei ore. 


Şi Nile TV şi televiziunea de stat au anunţat deja 4.215.699 de voturi exprimate în favoarea actualului om forte al Egiptului /circa 97%/ faţă de 133.548 /2,95%/ pentru unicul său adversar, liderul de stânga Hamdeen Sabbahi. Toate cele aproximativ 2.000 de secţii de votare din totalul de 13.899 în întreaga ţară reprezintă aproape 15%.


Mareşalul în retragere Sissi este dat mare câştigător în unanimitate de experţi de trei luni de zile, bucurându-se de un adevărat cult al personalităţii după ce l-a destituit şi închis la 3 iulie 2013 pe islamistul Mohamed Morsi, primul preşedinte ales democratic în Egipt, şi a început o represiune feroce şi sângeroasă împotriva susţinătorilor acestuia, mai ales Frăţia Musulmană.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.