Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egiptul a cumpărat 120.000 de tone de grâu din România

grau

Egiptul, cel mai mare importator mondial de grâu, a cumpărat sâmbătă o cantitate de 360.000 de tone de grâu din Rusia și România, la o licitație organizată de Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achizițiile strategice de grâu în numele statului egiptean, transmite Reuters.

GASC a cumpărat 240.000 de tone de grâu din Rusia și 120.000 de tone de grâu din România, continuând dominația grâului de la Marea Neagră, care a reprezentat și la precedentele licitații cea mai mare parte din cantitatea achiziționată de autoritățile de la Cairo.

Sâmbătă, Autoritatea Generală pentru Aprovizionare din Egipt a dat asigurări că nu va fi reintrodusă controversata cerință privind un conținut zero de cornul secarei (o ciupercă care parazitează diferite cereale — n. r.). la importurile de grâu, după ce mai multe licitații au fost anulate anul trecut din cauza refuzului traderilor de a respecta un standard pe care îl consideră imposibil.

Departamentul Agriculturii din SUA estima recent că Egiptul va cumpăra în anul fiscal 2016/2017 aproximativ 11,8 milioane de tone, față de 11,9 milioane de tone în anul precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.