Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egiptul anunță închiderea şcolilor şi universităţilor, timp de două săptămâni

Operation World
Egipt harta

Egiptul a anunţat că va închide şcolile şi universităţile timp de două săptămâni pentru a preveni răspândirea coronavirusului pe măsură ce numărul cazurilor creşte, ajungând la 110 sâmbătă, cu două decese, informează Reuters.

Măsura a fost anunţată de premierul Mostafa Madbouly într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Ludovic Orban: E bun de dus la teatrul de comedie

Suspendarea cursurilor începând de duminică urmează altor decizii anunţate anterior, între care anularea adunărilor mari de persoane, restricţii privind timpul alocat rugăciunilor în masă şi suspendarea meciurilor din liga locală de fotbal timp de două săptămâni.

Egiptul a luat, de asemenea, măsuri menite să-i reasigure pe turişti că este sigur să viziteze ţara, după ce unii pasageri au contractat coronavirusul pe o navă de croazieră pe Nil.

Vezi si: ULTIMA ORĂ S-au interzis în România evenimentele cu peste 50 de persoane în spații închise: fitness, SPA, cosmetică, cazinouri + cinema, teatre, muzee .

Sute de turişti şi lucrători din turism au fost testaţi, iar facilităţi hoteliere şi nave de croazieră din Luxor şi Aswan au fost igienizate.

Preşedintele Abdel Fattah al-Sisi a cerut fonduri echivalând 100 de miliarde de euro pentru finanţarea unui plan de stat "cuprinzător" pentru combaterea epidemiei, a anunţat Preşedinţia, fără a oferi detalii despre sursa finanţării.

Ministerul Sănătăţii din Egipt a declarat sâmbătă seara că ţara a înregistrat 17 noi cazuri de virus, urcând bilanţul total la 110 îmbolnăviri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.