Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egiptul își propune să atragă 30 de milioane de turiști străini până în 2028

piramidele

Egiptul vrea să dubleze numărul de turişti străini în următorii cinci ani, pentru a ajunge la 30 de milioane de turişti străini în 2028, a declarat ministrul egiptean al Turismului, Ahmed Issa, într-un interviu pentru AP.

"Vedem o cerere fără precedent pentru călătoriile în Egipt", a spus Ahmed Issa. Potrivit acestuia, în primele opt luni ale acestui an Egiptul a primit 10 milioane de turişti şi "urmează să ajungem la 15 milioane de turişti în acest an, ceea ce ar însemna un an record pentru industria turismului", conform Agerpres.

Sectorul este o sursă importantă de valută pentru ţara nord-africană. Anul trecut, veniturile din turism au urcat până la 10,7 miliarde de dolari, de la aproximativ cinci miliarde de dolari în 2021, potrivit datelor Băncii Centrale.

Strategia autorităţilor egiptene se bazează pe stimularea ofertei, care include creşterea numărului de camere de hotel şi a locurilor în avioanele care zboară spre Egipt cu mai mult de 30% pe an, precum şi pe încurajarea investiţiilor private în sectorul turismului.

Potrivit lui Ahmed Issa, autorităţile vor să adauge 25.000 de camere de hotel la capacitatea actuală de cazare a Egiptului de aproximativ 210.000 de camere de hotel. O astfel de majorare ar ajuta Guvernul să îşi atingă obiectivul de 18 milioane de turişti străini în 2024.

Egiptul face de mai mulţi ani eforturi pentru a-şi relansa industria turistică, care în anul 2010 a primit peste 14 milioane de turişti străini. Sectorul a fost afectat de protestele din 2011 care au dus la căderea lui Hosni Mubarak precum şi de tensiunile care au urmat. Pandemia de coronavirus, urmată de invazia rusească din Ucraina au dat o altă lovitură acestui sector care tocmai începuse să îşi revină.

În ultimii ani, Guvernul de la Cairo a pus accentul pe istoria sa antică ca un atuu în strategia de promovare a Egiptului. În acest sens, a fost făcută publicitate descoperirilor din perioada faraonilor, au fost construite şi renovate muzee şi locaţii turistice din întreaga ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.