Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egiptul se pune între israelieni și palestinieni: Președintele Eș-Sisi anunță 'eforturi mari' pentru a calma spiritele în Fâșia Gaza

el-sisi

Președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi a declarat, sâmbătă, că țara sa face eforturi mari împreună cu partenerii săi pentru a restabili calmul în Fâșia Gaza.

Acest lucru s-a întâmplat într-un discurs pe care l-a ținut în fața studenților militari de la Academia Militară, la est de capitala Cairo, în prezența liderilor armatei, în frunte cu ministrul Apărării, generalul-locotenent Mohamed Ahmed Zaki, potrivit celor transmise de contul președinției prin intermediul "YouTube".

Al-Sisi a adăugat: "Situația din Fâșia Gaza a escaladat, iar rolul nostru este foarte pozitiv".

Și a mai adăugat: "În contactele noastre cu palestinienii și israelienii, ținem foarte mult să nu apară crize, violențe sau lupte."

El a continuat: "Ieri (vineri) a existat o abatere de la acest lucru, iar noi ne-am mișcat ca de obicei și contactele noastre 24 de ore din 24 cu toată lumea, astfel încât lucrurile să nu scape de sub control."

Al-Sisi a adăugat: "Facem un mare efort împreună cu partenerii noștri pentru a restabili calmul, stabilitatea și pacea în Fâșie", fără a oferi alte detalii.

Pentru a doua zi consecutivă, armata israeliană continuă să lanseze raiduri în Fâșia Gaza, în cadrul unei operațiuni militare pe care a început-o vineri după-amiază, împotriva unor ținte despre care a spus că aparțin mișcării Jihadul Islamic, care s-au soldat cu 15 "martiri" palestinieni și 125 de răniți, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății.

Ieri, vineri, Ministerul egiptean de Externe a anunțat că țara sa "poartă contacte intense pentru a se ajunge la calm în Fâșia Gaza".

La 10 mai 2021, Israelul a lansat un război de 11 zile asupra Fâșiei Gaza, care s-a soldat cu moartea a 248 de palestinieni, distrugerea completă sau gravă a 2.075 de locuințe și a altor 15.000 parțial.

Înainte ca Egiptul să medieze sub auspicii internaționale și să contribuie la un acord de armistițiu, iar operațiunile de reconstrucție a Fâșiei Gaza să înceapă, precum și întâlnirile în curs cu facțiunile palestiniene.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.