Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egiptul va relaxa, de sâmbătă, o parte din restricţiile impuse

Operation World
Egipt harta

Egiptul va relaxa o parte din restricţiile impuse în martie din cauza epidemiei COVID-19, de sâmbătă urmând să fie permisă deschiderea restaurantelor, cafenelelor şi lăcaşelor de cult, însă vor rămâne în vigoare unele măsuri de limitare a transmiterii coronavirusului, a anunţat marţi prim-ministrul Mostafa Madbouly, pe fondul înmulţirii cazurilor noi de infectare, informează Reuters.

Restaurantele şi cafenelele vor funcţiona la 25% din capacitate şi vor avea program doar până la ora 22.00, iar moscheile şi bisericile vor fi deschise pentru rugăciunile zilnice, nu pentru cele de la sfârşit de săptămână sau pentru servicii religioase, a precizat Mostafa Madbouly, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Cutremur pe piața din România! DNA intră tare și destructurează caracatița anunțată de Nelu Tătaru

Tot la 25% din capacitate vor putea funcţiona şi sălile de cinema şi de teatru.

Plajele şi parcurile vor rămâne închise, iar transportul public va fi suspendat între miezul nopţii şi ora 04.00 dimineaţa.

Şeful guvernului a avertizat că măsurile de relaxare ar putea fi revocate dacă oamenii nu vor respecta regulile ce rămân în vigoare.

Egiptul a cunoscut în ultimele săptămâni o accelerare a cazurilor noi de contaminare cu coronavirus, numărul infecţiilor confirmate de Ministerul Sănătăţii ajungând la 56.809, din care 2.278 de decese.

Citește și: Dezvăluire din ședința programată de Klaus Iohannis, la care participă și Ludovic Orban: Nu s-ar mai deschide .

La fel ca în alte ţări, se crede că şi în Egipt multe cazuri de infectare rămân neraportate.

La 1 iunie, Ministerul Educaţiei a citat un studiu care estima că numărul real de cazuri ar putea fi de până la cinci ori mai mare decât cifra oficială.

Guvernul de la Cairo, care a impus interdicţia de deplasare pe timp de noapte, dar niciodată şi carantina totală, încearcă să limiteze impactul economic al crizei, spunându-le cetăţenilor că vor trebui să înveţe să trăiască în condiţiile pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.