Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ei ne dau ciocolată, noi le dăm vaca: Elveţia vrea să cumpere carne de vită românească de calitate superioară

vitel

Elveţia vrea să importe carne de vită de calitate superioară din România, solicitând sprijinul autorităţilor române pentru identificarea potenţialilor exportatori şi îndeplinirea procedurilor de autorizare/certificare.

Acest a fost unul dintre subiectele discutate joi de către ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, cu ambasadorul Elveţiei în România, ES Arthur Mattli, în cadrul unei întâlniri la sediul MADR, informează ministerul de resort într-un comunicat.

Citește și: Dr. Virgil Păunescu, cel care a descoperit un vaccin anti-Covid, face un ultim apel către Guvern: ‘Măcar acum, în al 12-lea ceas’

"Discuţiile au vizat identificarea modalităţilor de dezvoltare a colaborării dintre cele două state, prin stimularea exportului de produse agroalimentare în Confederaţia Elveţiană şi a înaintării unor proiecte destinate zonelor rurale din România. Împreună cu Elveţia, România a implementat, pe domeniul agriculturii, proiecte concentrate pe promovarea produselor agricole şi a celor ecologice. Obiectivele proiectelor au avut în vedere sisteme oficiale de recunoaştere a calităţii produselor agricole şi alimentare, creşterea conştientizării consumatorilor în ce priveşte calitatea produselor, înţelegerea modalităţilor de organizare a grupurilor de producători", se menţionează în comunicat.

Partea elveţiană a transmis interesul pentru realizarea unor importuri de carne de vită de calitate superioară, existentă în România. În acest sens, a precizat cerinţele de calitate din Elveţia şi a solicitat sprijinul autorităţilor române pentru identificarea potenţialilor exportatori şi îndeplinirea procedurilor de autorizare/certificare.

Citește și: Tudor Ciohodaru face scut în jurul Flaviei Groșan: Nu aș exclude niciodată o soluție terapeutică

La rândul său, ministrul Oros a subliniat că printre preocupările MADR se regăseşte dezvoltarea fermelor mici, îndeosebi a celor din zona montană şi menţinerea populaţiei în acest areal, pentru a combate abandonul şi menţinerea patrimoniului cultural.

"Zonele montane sunt importante nu numai din punct de vedere economic, ci şi din perspectiva păstrării tradiţiilor. Un program special finanţat din fondurile europene aferente perioadei 2021-2027 va avea ca destinaţie zona montană, cu scopul de a încuraja asocierea şi valorificarea produselor locale, pentru a asigura dezvoltarea economică", au precizat reprezentanţii MADR.

Citește și: EXCLUSIV În vreme ce Lucian Bode se plânge de deficit de personal, MAI blochează polițiștii să rămână în Sistem! Dumitru Coarnă acuză!

Oficialul român şi-a exprimat sprijinul pentru ca viitoarele proiecte comune derulate în România să asigure complementaritatea cu Planul Naţional Strategic în agricultură şi Programul de guvernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.