Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ei sunt cei mai INFLUENȚI eurodeputați români / Studiu VoteWatch

all4basket.ro
clasament

VoteWatch a realizat un studiu cu cei mai influenți membri români ai Parlamentului European. Eurodeputaţii Ioan Mircea Paşcu (PSD - grupul S&D), vicepreşedinte ale legislativului comunitar, şi Marian-Jean Marinescu (PNL - grupul PPE) ocupă, la egalitate de puncte, prima poziţie în topul celor mai influenţi zece membri români ai Parlamentului European, urmaţi de Adina Vălean (PNL - PPE), relevă un studiu realizat de VoteWatch, o bază de date publică ce monitorizează activitatea europarlamentarilor, informează agerpres.ro

Ioan Mircea Paşcu şi Marian-Jean Marinescu sunt cotaţi cu 32 de puncte fiecare, conform algoritmului de calcul al VoteWatch, care ia în considerare o serie de factori, printre care poziţiile ocupate în diverse comisii ale PE sau în delegaţiile naţionale, precum şi numărul de voturi înregistrate, rapoarte redactate sau opinii exprimate. Adina Vălean, de asemenea vicepreşedinte al PE, ocupă poziţia a treia, cu 28 de puncte.

La 30 de ani, milionară în euro de pe urma statului. În curând, tânăra va fi și deputat PNL


Pe poziţia a patra, la egalitate de puncte (26), se situează Cristian Preda (independent - afiliat grupului PPE) şi Iuliu Winkler (UDMR - PPE). Ei sunt urmaţi de Siegfried Mureşan (PNL - PPE; locul 6, cu 24,5 puncte), Theodor Stolojan (PNL - PPE; locul 7, cu 23,5 puncte), Dan Nica şi Viorica Dăncilă (ambii de la PSD - S&D şi ambii pe locul 8, cu 23 de puncte) şi Victor Boştinaru (PSD - S&D; locul 10, cu 22 de puncte).

Raportul privind eurodeputaţii români face parte dintr-un studiu mai amplu care a măsurat influenţa europarlamentarilor din toate cele 28 de state membre.

Reacția Alinei Gorghiu după ce a aflat că se cere audierea sa: Este un cadou frumos

Topul general al celor mai influenţi membri ai PE este condus de germanul Martin Schulz (S&D; 55 de puncte), preşedintele legislativului comunitar, urmat de germanul Manfred Weber (49 de puncte), preşedintele grupului PPE, şi de italianul Gianni Pittella (44 de puncte), preşedintele grupului S&D. 

Niciun român nu se află printre cei mai influenţi 25 de eurodeputaţi, Ioan Mircea Paşcu şi Marian-Jean Marinescu ocupând poziţia 28 în topul general. 

Studiul VoteWatch a fost realizat pe baza unor interviuri cu 234 de experţi în afaceri europene, care au evaluat importanţa anumitor activităţi parlamentare şi a anumitor poziţii-cheie din instituţie pe o scară de la 1 (deloc important) la 7 (foarte important).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.