Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeicul Dubaiului, OBLIGAT să plătească un acord RECORD de divorț: Înalta Curte a stabilit suma de 554 de milioane de lire sterline

The Guardian
Mohammed bin Rashid al-Maktoum

Conducătorul Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, a fost obligat de Înalta Curte de la Londra să furnizeze o sumă record pentru Marea Britanie de peste 554 de milioane de lire sterline (733 de milioane de dolari) pentru a soluționa o luptă cu fosta sa soție pentru custodia celor doi copii ai lor. Cea mai mare parte a recompensei masive acordate prințesei Haya bin al-Hussein, sora vitregă a regelui Iordaniei Abdullah, și a celor doi copii ai cuplului, este pentru a le asigura securitatea pe viață, nu în ultimul rând pentru a aborda „riscul grav” pe care îl reprezintă șeicul însuși, a declarat judecătorul Philip Moor marți, informează Blacknews.ro.

Judecătorul a spus: „Nu cere un premiu pentru ea însăși, este o asigurare pentru securitate” și cere să fie să o despăgubită pentru bunurile pe care le-a pierdut ca urmare a rupturii conjugale.

Moor i-a ordonat șeicului să efectueze o plată unică de 251,5 milioane de lire sterline în termen de trei luni către Haya pentru întreținerea conacelor ei britanice, pentru a acoperi banii pe care spunea că îi datorează pentru bijuterii și cai de curse și pentru viitoarele ei costuri de securitate.

Imensa sumă este solicitată vine după ce prințesa Haya, sora vitregă a regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei, a fugit din Emiratele Arabe Unite în Anglia la începutul anului 2019 împreună cu cei doi copii ai săi, susținând că era „îngrozită” de soțul ei.

Se crede că recompensa totală este cea mai mare despăgubire ordonată vreodată de un tribunal englez în urma unui divorț, depășind aproximativ 450 de milioane de lire sterline acordate nativei ruse Tatiana Akhmedova în 2016.

Ca parte a hotărârii financiare, judecătorul Moor i-a ordonat șeicului Mohammed să plătească 11 milioane de lire sterline pe an pentru costurile prințesei Haya și a celor doi copii ai săi, în timp ce aceștia sunt minori.

De asemenea, copiii vor avea dreptul la un fond educațional de 3 milioane de lire sterline.

Continuarea pe blacknews.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.