Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eistein avea dreptate, prostia chiar e infinită! Doi italieni au făcut 400.000 de euro inventând o țară fictivă în Antarctica

teapa

Escroci italieni au fost arestaţi după ce au înşelat sute de persoane de la care au obţinut în total 400.000 de euro prin inventarea unei ţări fictive în Antarctica unde persoanelor înşelate li se promiteau mai multe beneficii, relatează dpa. Poliţia italiană a declarat joi că escrocii au atras persoane susţinând că în această ţară ar exista o cotă redusă de impozitare şi că nu ar fi nevoie de vaccinare obligatorie. Cazul a ieşit la lumină în aprilie 2021 în urma unui raid al poliţiei în Catanzaro, sudul Italiei, unde anchetatorii au percheziţionat aşa-zisul sediu diplomatic al "Statului Suveran Antarctic St George".

Peste 700 de persoane din Italia au aplicat pentru cetăţenie în ţara inexistentă, plătind între 200 şi 1.000 de euro. Cei 400.000 de euro strânşi prin înşelăciune au fost "spălaţi" prin intermediul unui cont în Malta. 12 persoane au fost plasate în arest la domiciliu în urma unei operaţiuni pe întreg teritoriul Italiei. Ele sunt acuzate de fraudă, fals în documente şi conspiraţie criminală.

Poliţia investighează alţi 30 de suspecţi în acelaşi caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.