Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ekrem Imamoglu califică drept o trădare anularea alegerii sale în funcția de primar al Istanbulului

vot

Primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, a calificat luni seara drept "o trădare" decizia autorităţilor electorale de a anula scrutinul din 31 martie în urma căruia a fost ales în funcţie, ca răspuns la contestaţiile depuse de partidul de guvernământ al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, transmite AFP potrivit Agerpres.

"Cei care iau decizii în această ţară pot (...) trăda. Dar noi, noi nu vom renunţa niciodată, păstraţi speranţa", a declarat Imamoglu după anunţul Consiliului suprem electoral (YSK) de anulare a votului şi organizare de noi alegeri municipale la Istanbul pe data de 23 iunie.

"Condamn YSK, a declarat el, adăugând că după alegerile din 31 martie s-au făcut presiuni asupra instituţiei, potrivit dpa.

Într-un discurs combativ, adresat susţinătorilor săi, primarul Istanbulului i-a îndemnat pe aceştia "să îşi şteargă lacrimile" pentru că "veţi vedea, vom câştiga împreună".

Mii de persoane adunate pentru a-l asculta au cerut autorităţilor electorale să demisioneze scandând sloganuri în care cereau "drepturi" şi "dreptate".

Decizia anulării scrutinului a fost luată după ce AKP, partidul conservator islamic al preşedintelui Erodgan, a depus mai multe contestaţii în care a acuzat "nereguli masive" la votul din 31 martie de la Istanbul.

Ekrem Imamoglu a câştigat în faţa contra-candidatului său, fostul premier Binali Yildirim, candidat din partea AKP, cu o diferenţă uşor sub 13.000 de voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.