Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

El e cel care a ucis 149 de oameni

copilot

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, care s-a prăbuşit marţi în Alpii francezi, a fost manevrat, în ultimele minute de zbor, de copilotul Andreas Lubitz, potrivit procurorului francez care anchetează accidentul aviatic.

Citește și: Ce spune procurorul de caz - detații șocante

Seful Lufthansa, declaratii in premiera dupa tragedia aviatica din Franta: Detalii despre copilot

Andreas Lubitz, în vârstă de 28 de ani, originar din oraşul Montabaur, în landul german Renania-Palatinat, a fost pasionat de zbor din adolescenţă, când a devenit membru al unui club de aviaţie.

Lubitz "a devenit membru al clubului de aviaţie în adolescenţă, pentru a-şi îndeplini visul de a zbura", potrivit unei declaraţii date publicităţii pe site-ul propriu de către clubul Luftsportclub Westerwald, al cărui membru a fost copilotul. "Şi-a îndeplinit visul pentru care a plătit acum prea scump, cu propria sa viaţă.

Copilotul Andreas Lubitz avea o experienţă de doar 630 de ore de zbor pe avioane de tip Airbus A320 şi s-a angajat în cadrul companiei Germanwings în septembrie 2013, după absolvirea cursurilor de pilotaj ale Şcolii de aviaţie a Lufthansa din Bremen.

Profilul de pe Facebook al lui Andreas Lubitz a fost sters, apărând în schimb altele cu numele lui în care fie este încriminat, fie este făcut erou al statului islamist.

Der spiegel scrie că celalalt pilot, comandantul, a părăsit cabina ca să meargă la baie. La intoarcere, ușa era blocată și de aud chemările acestuia prin interfon, dar fără a primi vreun răspuns. Respirația lui Andreas Lubitz se aude și pare normală. Pilotul care a rămas pe dinafară zbura pentru Lufthansa de zece ani și era un profesionist experimentat, cu peste 6000 de ore de zbor.

Ziarul german BILD scrie că acesta se numea Patrick S. și avea doi copii. Un fost coleg pensionat a spus despre comandant că era unul dintre cei mai buni piloti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.