Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

El e preotul care l-a turnat pe Ioan Oltean la DNA

Deputatul Ioan Oltean a fost denunțat la DNA chiar de preotul bisericii din Chitila, acolo unde a luat șpaga de 600.000 de euro. Procurorii cer acum aviz de arestare pentru deputat, iar la instanță cer mandat de arestare pentru cei din ANRP, printre care și protejata lui Oltean, Crinuța Dumitrean. Judecătorii vor decide ce fac în cazul ei, pentru că Dumitrean este gravidă în şapte luni.

Citește și: EXCLUSIV Procurorii DNA devoalează adevărata relație dintre Ioan Oltean și Crinuța Dumitrean

Singurul denunţ din dosarul penal al lui Ioan Oltean îi aparţine preotului bisericii din Chitila, acolo unde deputatul a luat mita de 600.000 de euro. Dosarul ANRP 4 a fost deschis după ce preotul paroh al bisericii din Chitila l-a denunţat pe omul de afaceri Mihai Rotaru. Preotul le-a povestit procurorilor că îl cunoaşte de ani buni pe Mihai Rotaru, care, până la un punct, îi sponsoriza biserica.

Şoferul lui Mihai Rotaru ar fi venit în curtea lăcaşului de cult cu un sac plin cu bani, pe care i l-ar fi dat lui Ioan Oltean. În acest moment, preotul este în închisoare unde ispăşeşte o condamnare de doi ani şi jumătate, primită în aprilie 2014 pentru fapte de corupţie.

Citeşte şi: Atac suburban al unui artist la adresa preşedintelui Iohannis

În perioada 2010-2011, Adrian Alexandrescu a pretins de la doi oameni de afaceri un comision cuprins între 20 şi 30 la sută pentru a-i ajuta să încaseze rapid despăgubiri de la ANRP. Aflat după gratii, preotul a decis să se spovedească procurorilor anticorupţie în ideea că şi-ar mai putea reduce din pedeapsă.

Omul de afaceri i-a dat aceşti bani lui Ioan Oltean, pentru ca acesta din urmă să o influenţeze pe Crinuţa Dumitrean, fost preşedintel la ANRP, iar ea să aprobe despăgubirea pentru Mihai Rotaru. Preotul de la biserica din Chitila este cel care a intermediat legătura dintre cei doi şi cel care a şi făcut denunţ la DNA.

Citește și: Rusia mai dă o lovitură Turciei: Anunțul făcut de Moscova

Deputatul Ioan Oltean era considerat ca un șef de Crinuța Dumitrean, fost președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), fapt dovedit prin rapiditatea cu care a fost rezolvată cererea de despăgubire în favoarea lui Mihai Rotaru, un "protejat" al deputatului. Mențiunea apare în referatul prin care DNA solicită instanței supreme arestarea preventivă a șase foști membrii ai Comisiei pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici și Lăcrămioara Alexandru, precum și a lui Sergiu Negurici (evaluator) și Mihai Rotaru (beneficiar despăgubire).

Citeşte şi: România e ameninţată de Statul Islamic: 'Flăcările războiului vă vor arde' / VIDEO

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.