Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elba primește o finanțare de 59 de milioane de euro de la Exim Bank

facebook.com
lobby bani

EximBank și compania Elba din Timișoara – unul dintre cei mai importanţi producători de corpuri de iluminat din ţară – au încheiat un acord de finanțare în valoare totală de 5,9 milioane de euro destinat dezvoltării activității companiei, anunță un comunicat, potrivit Mediafax.

Finanțarea EximBank este menită să susțină derularea unor investiții necesare pentru adaptarea portofoliului de produse ELBA la cele mai noi solicitări ale principalilor parteneri din industria auto, respectiv Alianța Renault Nissan Mitsubishi și Grupul Volkswagen.

Segmentul principal de activitate al ELBA este reprezentat de iluminatul pentru automotive, dar portofoliul companiei include și produse cu tehnologie LED de ultimă generație pentru iluminat industrial, stradal, ANTIEX sau office.

În prezent, Elba este furnizor principal pentru Automobile Dacia, cu care colaborează de peste 50 de ani, dar și pentru alte uzine ale grupului Renault din Europa și de pe alte continente. Pentru grupul VW, societatea timișoreană livrează componente celor două divizii – Skoda (cu care colaborează de peste 8 ani) și Volkswagen, cu care a început recent colaborarea pentru furnizarea de corpuri de iluminat. De asemenea, compania a înființat alături de Varroc Lighting Systems, unul din leaderii mondiali in domeniul iluminatului automotive, o companie mixtă (Varroc-Elba Electronics) ce are ca obiect principal de activitate fabricarea subansamblurilor electronice.

Situație sumbră pentru România! Gradul de îndatorare a firmelor românești este cel mai ridicat la nivel european

Înfiinţată în 1921, la Timişoara, Elba este cel mai important producător de corpuri de iluminat din ţară. Activitatea dezvoltată de companie presupune specializarea structurii, a personalului și implicit dezvoltarea sferelor de activitate ale companiei, care sunt împărțite în: Elba Automotive, care produce corpuri de iluminat pentru industria de automobile, în special faruri și lămpi; Elba Lighting - fabrica de corpuri și sisteme de iluminat pentru sectoarele rezidențial, industrial, terțiar și medii speciale; Elba Molding - asigură dotarea atelierelor de producţie ale ELBA cu matriţe, scule, ştanţe, diverse dispozitive, pe care le produce și pentru alți clienţi din ţară şi străinătate; Elba Laboratories - laboratoare specializate pentru validare fotometrie, electromecanică, chimie, metrologie și Elba Com - promovează soluţii moderne de iluminat, oferind o abordare ecologică. Societatea a înregistrat, în medie, o creștere de peste 12,5% pe an în ultimii șapte ani, ajungând la o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de euro în 2018 și la un număr de peste 1.000 de angajati. Compania a fost privatizată în anul 1995 prin metoda MEBO (cumpărarea acţiunilor de către angajaţi şi conducere), acţionariatul fiind format din aproximativ 2.000 de actuali şi foşti angajaţi.

EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, se infuzează în economie. La finele lui 2018, banca administra expuneri totale de 8 mld. lei, în creștere cu 30% față de 2017, și înregistra un profit de 113,5 mil. lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.