Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Electrogrup dezvoltă un sistem de management inteligent al traficului din Piatra Neamţ, în valoare de 5,5 milioane euro

stiripesurse.ro
trafic

Electrogrup, companie membră a grupului E-INFRA, va dezvolta, în asocierea al cărei lider este Swarco Traffic Romania, un sistem de management inteligent al traficului din municipiul Piatra Neamţ, în valoare totală de 5,5 milioane de euro, fără TVA, alături de Urban Scope SRL, a anunţat miercuri compania.

"La doar câteva luni după ce am anunţat startul primului proiect din România ce prevede integrarea mai multor soluţii de tip Smart City în Piatra Neamţ, continuăm paşii rapizi către dezvoltarea Smart a municipiului, cu un sistem de management inteligent al traficului, ai cărei beneficiari vor fi locuitorii, poliţia rutieră, operatorul de transport public, turiştii şi persoanele care tranzitează oraşul şi, nu în ultimul rând, municipalitatea. Totul, pentru o creştere a siguranţei cetăţenilor în spaţiul public, precum şi o scădere a timpilor de aşteptare în trafic şi, implicit, reducerea gradului de poluare în zona urbană, generată de reducerea emisiilor de noxe", a declarat Adrian Florea, CEO Electrogrup, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Un fost purtator de cuvant al PSD a răbufnit: Nu există pericolul epidemiologic numit COVID-19

Astfel, Electrogrup va furniza, instala, configura şi pune în funcţiune echipamente şi licenţe pentru sistemele de comunicaţii, LPR (camere ce recunosc numerele de înmatriculare) şi CCTV (supraveghere video cu circuit închis), dar va efectua şi lucrări civile şi amenajarea centrului de comandă şi control.

Proiectul, ce se va desfăşura pe durata a 82 de luni, va avea o componentă de finanţare nerambursabilă, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4 - "Sprijinirea dezvoltării urbane durabile".

"Contractul de finanţare a proiectului a fost semnat în data de 28 ianuarie, iar acum am trecut în faza următoare, respectiv implementarea acestuia. Sistemul de management inteligent al traficului în municipiul Piatra-Neamţ vizează creşterea gradului de atractivitate a transportului public şi migrarea unui număr cât mai mare de locuitori spre acest mijloc de transport, prin scăderea timpilor de deplasare şi a costurilor de transport, cu efecte pozitive asupra reducerii poluării si a consumului de energie, decongestionarea traficului şi îmbunatăţirea siguranţei în trafic. Valoarea contractului semnat astăzi este de 32.263.990 lei şi este complementară altor 6 proiecte care au obţinut finanţare europeană şi care se referă la modernizarea şi reorganizarea unor coridoare urbane, modernizarea staţiilor de autobuz, achiziţia de autobuze electrice şi implementarea unui sistem de bike sharing în municipiul nostru", a afirmat primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic.

Citește și: Ce i s-a întâmplat fostului președinte Emil Constantinescu – A fost nevoie de intervenția SPP-ului

Potrivit sursei citate, aproape trei sferturi (72%) dintre cetăţenii europeni locuiesc în mediul urban, unde se consumă 75% din energia totală şi unde 98% dintre călătoriile urbane efectuate au o lungime mai mică de 5 km. Astfel, oraşele cu o densitate mare a populaţiei şi o pondere mare a călătoriilor pe distanţe scurte prezintă un mare potenţial de orientare spre un transport cu emisii recluse de carbon, prin reorientarea către deplasările pietonale, cu bicicleta şi transportul comun.

Anterior, la începutul acestui an, Electrogrup a dat startul implementării primului proiect Smart City integrat din România - modernizarea staţiilor de aşteptare a mijloacelor de transport public, tot în Piatra Neamţ, contract în valoare de peste 21,1 milioane de lei.

"Electrogrup a dezvoltat, ca Antreprenor General, proiecte complexe în mai multe sectoare de construcţii, în România şi în afara graniţelor, în ţări precum Germania, Polonia, Belgia sau Olanda. Electrogrup este şi unul dintre cei mai activi furnizori de soluţii Smart City la cheie pentru administraţii publice şi companii private. Recent, compania a început dezvoltarea unui parcări supraetajate, dotată cu soluţii smart, în Oradea, precum şi amenajarea pistei şi balizajului pentru Aeroportul Ghimbav-Braşov", se mai precizează în comunicat.

Citește și: Nelu Tătaru reacționează după recordul de noi cazuri în România: Vom propune carantinarea unor zone .

Electrogrup SA face parte E-INFRA, grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii de energie şi telecomunicaţii, alături de Netcity Telecom SRL, Direct One SA, Nova Power & Gas SRL şi WESEE SRL, care reunesc, în prezent, peste 600 de angajaţi şi generează o cifra de afaceri consolidată anuală de peste 100 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.