Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elemente de muniţie de provenienţă germană, găsite la Plăieşii de Jos

Mediafax
munitie proiectile focoase
"La faţa locului, echipajul pirotehnic din cadrul ISU Harghita a constatat că era vorba despre patru elemente de muniţie, de provenienţă nemţească: o bombă de aruncător calibrul 80 mm, o carcasă bombă de aruncător calibrul 80 mm, un focos bombă de aruncător calibrul 80 mm şi un stabilizator focos bombă de aruncător calibrul 80 mm. Acestea au fost ridicate şi transportate în siguranţă, urmând să fie distruse, cel mai probabil, în cursul zilei de miercuri, când va avea loc o misiune de distrugere de muniţie", se arată în informarea ISU Harghita.

Potrivit sursei citate, muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi de aceea oamenii trebuie să fie foarte atenţi atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe sau cartuşe şi să sune de urgenţă la 112, fără a le atinge.

"În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parţial îngropate în pământ sau se află la suprafaţă. Nu trebuie să le ridice, pentru că nu au de unde să ştie în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie şi nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente. Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentaţi să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acţiune poate provoca explozii. Tot ce trebuie să facă cetăţenii este să apeleze numărul de urgenţă 112, dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată", a explicat ISU Harghita.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.