Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Dinu, deputat PSD: Agricultura României, pusă pe butuci de camarila guvernamentală

arhiva personala
Elena Dinu

După ce a falimentat sistemul de sănătate, guvernul de dreapta fără idei mai pregătește o catastrofă pentru români, mai exact distrugerea agriculturii. Deciziile luate de executivul impus de Iohannis cu ignorarea voturilor populației, nu fac altceva decât să arunce sistemul agricol într-un colaps iminent, susține deputatul PSD de Giurgiu, Elena Dinu.

”Ultima măsură care-i duce pe fermieri la sapă de lemn este înjumătățirea subvențiilor, hotărâre care vine după refuzul acordării despăgubirilor pentru agricultorii afectați de secetă și după eliminarea programelor de susținere lansate de PSD, precum cel de cultivare a tomatelor și cel de creștere a porcinelor. Praful și pulberea se va alege de afacerile fermierilor, după aceste „strategii inteligente” ale guvernanților!

În timp ce reprezentanții Coaliției Austerității îi tratează cu aroganță și dispreț pe fermieri, PSD a venit în sprijinul agricultorilor, analizând soluțiile necesare pentru ieșirea din impas. Noi vrem în mod clar să oprim dezastrul generat de măsurile guvernului, iar pentru aceasta avem nevoie de un plan de acțiune care să salveze ceea ce se mai poate salva din agricultura României.

Nu este normal că am ajuns astăzi ca România să plătească pe importuri alimentare de cinci ori mai mult decât primește pe exporturile produselor agricole, ceea este inacceptabil pentru noi, „grânarul Europei” de odinioară.

Culmea este că, așa cum s-a întâmplat și cu salariile, pensiile și alocațiile copiilor, camarila cocoțată la guvernare declară că nu are bani pentru despăgubirile și subvențiile agricultorilor! În schimb, „guvernul Nu se poate” târăște România în împrumuturi colosale, de sute de miliarde de euro, a căror rambursare va cădea tot pe spinarea oamenilor!

Securitatea alimentară a țării a devenit un concept abstract pentru Cîțu și Oros?! Așa se pare, din ceea ce se întâmplă și se vede în realitate!

La toate acestea se adaugă și intenția de a da străinilor terenurile agricole ale României, prin accesul liber la vânzarea necondiționată a acestora, prevăzută de un proiect de lege promovat de parlamentarii din coaliția de guvernare. Dacă va fi votat, actul normativ prevede ca terenurile agricole să poată fi cumpărate de către străini, chiar dacă aceştia nu sunt rezidenţi în România şi chiar dacă sunt doar samsari de terenuri, un alt fapt incoerent și intolerabil pentru situația în care se află astăzi agricultura națională.

Este inadmisibil ca, în plină criză economică și într-o nouă etapă dură a pandemiei, fermierii să fie abandonați și umiliți, iar „guvernul meu” să nu dea doi bani pe ei și pe problemele lor. Acest fapt nu poate avea vreo justificare logică, în afară de aceea că executivul acționează imoral, în baza unor interese străine celor firești.”, susține deputatul PSD într-un comunicat remis presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.