Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Dinu, deputat PSD: Guvernul se joacă cu sănătatea și educația copiilor noștri

După o lună de pauză forțată, ce a adâncit și mai mult criza învățământului românesc din ultimul an, cursurile școlare au reînceput tot în stare de confuzie și nesiguranță, mai ales din cauza incapacității guvernului de dreapta, PNL și USR nefiind în stare nici acum să adopte o soluție pentru testarea rapidă, non-invazivă, a elevilor, susține deputatul PSD, Elena Dinu, într-un comunicat remis presei.

”În consecință, este de așteptat ca situații dificile să reapară în curând, odată cu primele cazuri de infectare ale elevilor, motiv pentru care PSD solicită executivului să ia urgent măsuri privind testarea în școli.

A invoca recomandările INSP pentru a justifica netestarea elevilor în unitățile de învățământ este total deplasat și inadecvat. INSP nu s-a referit doar la testele rapide non-invazive, pe bază de salivă, când a spus că nu sunt suficient de sigure, ci la toate testele rapide existente în prezent.

În aceste condiții, este evident că suma cheltuită pentru cele 1,38 milioane de doze cumpărate și nefolosite de autorități pentru testarea elevilor pe bază de exudat nazal și faringian, a fost aruncată pe apa sâmbetei.

Este inadmisibil să vii acum să spui că testele pe bază de salivă nu sunt conforme, în condițiile în care ai achiziționat testele respective ca fiind bune!

De asemenea, este foarte grav că materia de studiu, neparcursă până acum, nu va putea fi recuperată în timpul rămas din acest an școlar, după cum a recunoscut chiar ministrul Educației. Din nefericire, elevii nu au cum să reintre în normalitate cu orele pierdute, ceea ce este o adevărată dramă, mai ales pentru cei din anii terminali, în condițiile în care examenele din vară, testările naționale și bacalaureatul, se apropie cu pași repezi.

În concluzie, constat că guvernanții responsabili de „România educată” încă nu realizează modul defectuos în care gestionează situația școlii în pandemie, că nu le pasă și nu sunt în stare să conceapă și să implementeze măsuri benefice și predictibile destinate protejării sănătății elevilor și asigurării educației acestora.”, susține social-democrata.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.