DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Elena Dinu, deputat PSD: Resping categoric aceste tentative de discriminare a românilor pe motiv de vaccinare!

Facebook
Cristina Elena Dinu

PSD susține vaccinarea și acordarea stimulentelor pentru persoanele vaccinate, dar împărţirea românilor în două tabere şi umilirea celor încă nevaccinaţi constituie un abuz intolerabil!, susține deputatul Elena Dinu într-un comunicat de presă.

”Coaliţia Răului Bine Făcut s-a autodepăşit în ceea ce priveşte măsurile haotice din pandemie! Culminează, iată, cu intenţia vădită de a discrimina persoanele nevaccinate în raport cu cele care au ales să se vaccineze anti-COVID-19.

Guvernul dreptei unite în incompetenţă nu face altceva decât să încurajeze înjosirea românilor nevaccinaţi, ceea ce înseamnă încălcarea flagrantă a dreptului fundamental de a decide modul în care trăiesc.

Totul a început cu declaraţia uluitoare a premierului Cîţu, potrivit căreia cei care nu se vaccinează pot fi asimilaţi „teroriştilor”. Nu s-a mai pomenit în vreo ţară din această lume ca un lider al vreunui guvern să pună problema de o asemenea manieră. Practic, vorbim despre o ameninţare şi o stigmatizare a nevaccinaţilor, prezentaţi ca un fel de „ciumaţi”.

Şi toate acestea, în condiţiile în care campania de vaccinare este un uriaş eşec al guvernării de dreapta. Bâlbe, contradicţii, lipsa unor direcţii clare, a informaţiilor esenţiale, lipsa implicării efective a celor cu atribuţii au făcut ca rata de vaccinare să fie în România printre cele mai scăzute din Uniunea Europeană.

Oamenii şi-au pierdut încrederea, românii nu mai ştiu ce este bine pentru ei şi ce nu, iar vina nu este a lor ci tocmai a celor care îi jignesc, îi ameninţă voalat şi îi acuză tot pe ei.

Primul ministru şi reprezentanţii coaliţiei, în incompetenţa lor dovedită, nu fac altceva decât să recurgă la gesturi extreme de a forţa vaccinarea, prin propuneri ce încalcă inclusiv normele europene.

Un exemplu este acela al conducerii Universității de Medicină și Farmacie din Iași care a impus studenților să se vaccineze pentru a-și putea susține examenele. Au călcat în picioare şi dreptul constituțional la educație gratuită, deoarece studenții ar fi obligați să achite teste PCR în valoare de peste 1.000 de lei pe perioada examenelor, pentru a li se valida prezența.

Resping categoric aceste tentative de discriminare a românilor pe motiv de vaccinare! Totodată, condamn ferm intențiile guvernului de a forța oamenii să se imunizeze pe considerentul că, în caz contrar, nu pot să intre în restaurante, hoteluri, la teatre sau spectacole, având în vedere organizarea de evenimente doar pentru cei vaccinați.

Nu aceasta este soluţia pentru a-i convinge pe români că este bine să se vaccineze, ci ei trebuie sprijiniţi, încurajaţi, informaţi, pentru că este esenţial să înţelegem că doar prin vaccinarea a cât mai multora dintre noi putem reveni la o viaţă cu adevărat normală.”, a declarat deputatul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.