Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Dinu, deputat PSD: Veteranii din teatrele de operații, un model de curaj și devotament

Facebook
Cristina Elena Dinu

Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații este un prilej extraordinar de a-i sărbători pe militarii care ne-au reprezentat cu profesionalism, curaj și devotament după 1990 în acțiunile militare internaționale la care a participat Armata Română.

Totodată, această zi constituie și un moment în care ne amintim cu pioșenie de cei care s-au jertfit în misiunile de luptă, respectiv cei 30 de militari-eroi, căzuți în Afganistan, Irak și Bosnia-Herțegovina. Ei sunt adevărate modele de patriotism și demnitate, care au pus dragostea de țară mai presus de orice, asemeni predecesorilor care au luptat în primul război mondial pentru făurirea României Mari.

Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații a fost instituită prin Legea nr.150/2014, privind modificarea şi completarea OUG nr.82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celor decedaţi.

11 noiembrie este și ziua în care, în anul 2003, am pierdut primul militar decedat sub drapel, pe sublocotenentul (post-mortem) Iosif-Silviu Fogarași, în Teatrul de Operaţii din Afganistan.

Gândurile mele se îndreaptă azi cu recunoștință și spre familiile veteranilor noștri, fără sacrificiul cărora nu am fi fost astăzi în marea familie europeană. Mulţumim veteranilor de război din cel de-Al Doilea Război Mondial, care sunt modele pentru curajul şi spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă pe timpul războiului, pentru faptul că au trecut cu bine şi cu fruntea sus peste greutăţile vieţii.

Adresez cele mai calde felicitări şi urări de succes în activitate întregului personal al Armatei Române, precum şi celor aflaţi în rezervă sau în retragere.

La Mulți Ani!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.