Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea, despre campania împotriva violatorilor din Vaslui: 'O mare ipocrizie'

udrea

Elena Udrea s-a prezentat vineri la secţia de poliţie, pentru a semna condica, aşa cum prevede controlul judiciar. Întrebată de jurnaliştii prezenţi despre cazul elevei din Vaslui care a fost violată de şapte tineri, Udrea a amintit că ea a vorbit despre acest caz acum câteva luni, iar reacţia de acum a societăţii este "o mare ipocrizie".

"Este o mare ipocrizie a celor care au reacţionat acum. Violatorii sunt liberi încă din martie. Când eu scriam din arest că eu, un om politic, o femeie, sunt arestată pe baza unor declaraţii nesusţinute de nicio altă probă, iar violatorii aceia sunt liberi, deşi au violat o tânără, nimeni nu a reacţionat. Acum, după atâtea luni, există această reacţie. Sigur, cred că modul în care este văzută astăzi politica penală sau viziunea pentru care astăzi se fac arestări preventive duce la astfel de aberaţii. Şi anume arestezi preventiv oameni care au deţinut funcţii importante, pentru fapte presupus săvârşite cu ani de zile în urmă, pentru fapte de corupţie, îi consideri pericol public, dar nu sunt pericol public nişte violatori în grup. E o situaţie aberantă. Asta trebuie rezolvată de justiţie. Nu ştiu cât poate să influenţeze presiunea publică şi până la urmă nu cred că presiunea publică ar trebuie să influenţeze actul de justiţie", a declarat Udrea.

Elenea Udrea a mai afirmat că, probabil, tânăra va trece greu peste cele întâmplate. "Am văzut şi reacţiile comunităţii, care, pentru o societate civilizată, sunt de-a dreptul şocante. Oameni care cred că e vina ei...", a mai precizat deputatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.