Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea face dezvăluiri EXPLOZIVE, după audierile în Comisia SRI

Inquam Photos / Octav Ganea
elena udrea

Fostul ministru Elena Udrea a fost audiată în Comisia de Control a SRI și a explicat că în perioada în care se afla la putere afla foarte multe informații din diverse zone și le transmitea mai departe fie către colegii din PDL, fie către președintele Traian Băsescu și tocmai din acest motiv a devenit indezirabilă pentru Coldea și oamenii din Siste.

”Președintele are un orizont limitat de mișcare și atunci el nu poate afla anumite informații (...) Un președinte este limitat la informații, de multe ori primea doar de la servicii, niște servicii ale căror șefi au decis să corupă funcția publică. În acest caz poți să primești informații greșite, iar faptul că eu puteam să primesc informații din clasa politică stând în conexiune și cu Ponta, și cu liberalii și cu presa și cu mediul de afaceri. Erau lucruri concrete pe care le puteam afla. Spre exemplu, puteam să aflu de la oameni de afaceri că existau anumite interese pentru a aresta un om de afaceri (...) Un șef de parchet a primit un telefon din SRI și i s-a spus cum să procedeze într-un anumit dosar. Aceste lucruri le-am văzut, le-am aflat și tocmai de aceea am devenit indezirabilă pentru pentru Coldea și alții, pentru că eu m-am dus și am spus mai departe colegilor de partid, președintelui României.

Cred că în continuare există aceste culoare în justiție, cu dosare care pleacă de la SRI direct la DNA cu un culoar gata format. Există aceste culoare, vorbesc de cazul meu și vă spun că două dintre dosarele mele făcute de adjunctul lui Kovesi au ajuns fix la același complet de judecată (...) Știu și avocații, știe toată lumea, când se ajunge la un anumit complet este cu pușcărie. Sunt lucruri pe care eu le știu, care pot fi confirmate de alții, unora încă le este frică, dar eu zic că așa cum merg lucrurile, vă amimțiti că acum doi ani și nouă luni când eu dădeam un interviu lumea nici nu știa că există un domn Coldea. Acum ies la iveală tot mai multe informații și tot mai mulți oameni vorbesc, iar Sistemul se zguduie și eu sper să nu mai treacă doi ani până când va câștiga statul de drept, adevăratul stat de drept”, a declarat Elena Udrea, la finalul audierilor.

"Nu am vorbit si nu spun nici in fata dvs ca am vorbit de intreg SRI, ci de oameni de acolo. Sunt oameni care aveau o echipa a lor, nu inseamna ca tot serviciul colabora, ci erau niste oameni care se ocupau de planul asta de a prelua puterea economica, politica, mediatica.

Cei care au ocupat functiile, spre exemplu un beneficiar al statului paralel sunt cei care detin functiile publice azi. Una poate fi dna Kovesi,dar nu numai dansa. Oamenii care au primit functii in justitie, oameni care au ajuns ministri, nu ma refer la Guvernul asta.

Oamnei care au fost ajutati sa preia canale media. Deci in toate domeniile sunt oameni care au beneficiat. Unii care au sustinut sistemul din motive diverse au sfarsit ca victime ale sistemului la un moment dat. Unul dintre exemple este domnul Ghita.", a mai spus Elena Udrea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.