Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea îl atenționează pe Tudorel Toader: 'Această Ordonanță ar putea fi inutilă dacă nu are prevederi curajoase, ferme și clare'

facebook.com
Elena Udreaa

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că ordonanța de urgență pentru revizuirea sentințelor date pe protocoale sau interceptări ilegale va fi ”inutilă dacă nu are prevederi curajoase, ferme și clare”.

”Această Ordonanță ar putea fi inutilă dacă nu are prevederi curajoase, ferme și clare. Din experiența personală în dosarul Gala Bute, dar și a altora în această perioadă, am văzut că DNA minte instanțele că nu a lucrat probe pe baza Protocolului cu SRI, iar instanțele de judecată iau de bune aceste răspunsuri. Din fericire, în cazul meu a apărut acel document care arată minciuna procurorilor, precizându-se în respectiva Notă secretă că este o acțiune comună SRI-DNA în baza Protocolului, operațiunea denumita Bujorul. Dar SRI nu va face publice astfel de Note, așa că este un pericol să rămână de bune pentru judecători, chiar și în Revizuire, minciuna procurorilor ca nu s-au folosit de protocoale ilegale”, a declarat pentru MEDIAFAX Elena Udrea.

Ea mai spune că instanțele de judecată vor trebui să recunoască faptul că s-au pronunțat pe probe ilegale.

”Cred că avem suficiente dovezi că mulți judecători, parteneri de voie ori de nevoie cu Serviciul Român de Informații, nu vor fi dispuși să o facă, așa că vor încerca să se acopere, excluzând aparent probele făcute de SRI, dar păstrând pur și simplu soluțiile”, a conchis Udrea.

Ea a mai spus că ordonanța nu o va afecta, ea având și în prezent cale de revizuire în baza unui document prezentat de Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.