Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea în fața zilei DECISIVE: mesaj înainte de confruntarea cu judecătorii/ VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Elena Udrea la DNA

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a ajuns în fața judecătorilor de la Înalta Curte, acolo unde se desfășoară ultimul termen în Dosarul ”Gala Bute”. Deși procurorii solicită 15 ani de închisoare cu executare, Udrea susține că se așteaptă să fie achitată de judecători. ”Mă aștept să fiu achitată. Nu cred că se poate da o condamnare pe elementele din dosar”, a spus Elena Udrea, la intrarea în sediul ÎCJJ.

SURSE - Întâlniri între Liviu Dragnea și Victor Ponta: schimbare neașteptată

SONDAJ intern PSD: câte procente a pierdut partidul în urma protestelor/SURSE

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a declarat astăzi în faţa jurnaliştilor prezenţi la Înalta Curte că va solicita achitarea în dosarul „Gala Bute”. Udrea a declarat că, după doi ani de calvar judiciar, se aşteaptă să fie declarată nevinovată, pentru că nu există probe la dosar, ci doar denunţuri ale persoanelor care şi-au recunoscut deja vinovăţia.

"Nu am emoţii pentru astăzi. Se cer pedepsele, se cere şi achitarea. Mă aştept ca în acest dosar să fiu achitată. Nu cred că se pot da condamnări pentru denunţuri mincinoase neprobate timp de doi ani în instanţă", a precizat Elena Udrea, la intrarea în sediul Înaltei Curţi. 

Întrebată ce detalii poate aduce în acest caz Felix Tătaru, care urmează să fie audiat în calitate de martor, ea a răspuns că "este un aspect al dosarului care nu are relevanţă asupra acuzaţiilor". 

La termenul anterior, fosta şefă a Turismului românesc a depus un raport de expertiză psiho-legală realizat de reputatul psiholog criminalist Tudorel Butoi, care susţinea că Udrea nu se face vinovată de luare de mită, iar acuzatorii săi prezintă un comportament specific persoanelor care mint.

Astăzi, cele trei judecătoare din dosar îl vor audia în calitate de martor pe Felix Tătaru, după care procurorul de şedinţă şi avocaţii vor ţine pledoariile finale, urmate de ultimul cuvânt al inculpaţilor.

Udrea a spus că audierea lui Felix Tătaru este reprezintă un aspect neesențial al acestui dosar.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbat, miercuri, ultimul termen în dosarul "Gala Bute" în care Elena Udrea este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

La acest ultim termen, judecătorii îl vor audia în calitate de martor pe Felix Tătaru, după care procurorul de şedinţă şi avocaţii vor ţine pledoariile finale, urmate de ultimul cuvânt al inculpaţilor.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015, fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Udrea a stat în arest preventiv în perioada 25 februarie - 7 mai 2015, după care a fost plasată în arest la domiciliu până la data de 16 iunie 2015.

Sebastian Ghiţă a fost LOCALIZAT: Ce l-a dat de gol pe fostul deputat / PRESĂ

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al FRB Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu - fost consilier al lui Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Dragoş Marius Botoroagă - administratorul unei firme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.