Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eleva unui liceu din Sânnicolau-Mare a fost desemnată câștigătoare a concursului Juvenes Translatores, organizat de Comisia Europeană

WorldBakers
comisia europeana dublu standard

O elevă a Liceului Teoretic „Ioan Jebelean” din Sânnicolau-Mare, județul Timiș, a fost desemnată câștigătoare a concursului Juvenes Translatores, organizat de Comisia Europeană, potrivit mediafax.ro.

Potrivit unui comunicat al CE, la concursul de traducere Juvenes Translatores destinat liceenilor au fost desemnați 27 de câștigători, câte unul din fiecare stat membru.

Citește și: Încă o țară profund afectată de pandemie s-a sucit: A autorizat și ea vaccinul AstraZeneca pentru cei de peste 65 de ani

Căștigătoarea din România este Iulia Berciu, elevă în cadrul Liceului Teoretic „Ioan Jebelean” din Sânnicolau-Mare, aflată sub îndrumarea profesoarei Camelia Cucov.

Participanții au avut posibilitatea de a alege să traducă din oricare combinație lingvistică alcătuită din două limbi oficiale ale UE. Din cele 552 de combinații lingvistice posibile, traducătorii în devenire au utilizat 150 de combinații.

Tema concursului din acest an a fost „Cum să ținem piept vremurilor dificile - împreună suntem mai puternici”.

„Îi felicit pe elevii care au acceptat provocarea de a traduce în astfel de împrejurări dificile. Îi felicit, de asemenea, pe profesorii a căror determinare a permis organizarea acestui concurs în ciuda constrângerilor legate de predarea online. Toți au dat dovadă de o adevărată pasiune pentru limbile străine și pentru multilingvism”, a declarat comisarul pentru buget și administrație, Johannes Hahn.

Traducătorii din cadrul Comisiei au selectat 27 de câștigători din rândul celor 2 800 de participanți din întreaga Europă. În plus, 248 de elevi au primit mențiuni speciale pentru traduceri remarcabile.

„Cel mai bun tânăr traducător din fiecare țară a UE va fi invitat la o ceremonie online de decernare a premiilor, care va avea loc vineri, 2 iulie 2021. Câștigătorii și profesorii lor vor avea, de asemenea, ocazia să cunoască un traducător sau o traducătoare profesionist(ă) din cadrul Comisiei Europene pentru a afla mai multe despre traducere și limbi străine”, au transmis reprezentanții CE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.