Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii de la jumătate dintre școlile din România paticipă la cursuri prin rotație, unitățile școlare fiind incluse în scenariul doi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală sala de clasa

Elevii de la jumătate dintre școlile din România paticipă la cursuri prin rotație, unitățile școlare fiind incluse în scenariul doi, hibrid. Cei mai mulți elevi români vin la școală în fiecare zi, dar sunt și numeroase unități școlare în care cursurile sunt doar online, potrivit Mediafax.

Potrivit cifrelor prezentate luni de Ministerul Educației și Cercetării, la nivel național sunt 10.790 de unități de învățământ în care preșcolarii și elevii vin zilnic la cursuri. Alte 5.607 de unități de învățământ se află în Scenariul 2 care presupune participarea prin rotație, la o săptămână sau două, la cursurile față în față și la cursurile online.

În final, există și 1.259 de unități de învățământ în Scenariul 3 care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor doar la activități online. Nu toate școlile în care nu se fac cursuri față în față sunt afectate de epidemia de Covid 19.

„Menționăm că dintre cele 1.259 de unități aflate în această situație, 313 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 946 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, a anunțat Ministerul Educației și Cercetării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.