Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii din Italia acuză că se sufocă în bănci: cer eliminarea măștilor, după ce temperaturile au crescut

digi24.ro
masca de protectie

Unele regiuni şi asociaţii de părinţi şi profesori din Italia au cerut să se renunţe la purtarea măştilor sanitare în şcoli, singurul loc în care continuă să fie obligatorii în contextul pandemiei de coronavirus, pe fondul creşterii temperaturilor şi unei scăderi a datelor epidemiologice în ţară, relatează EFE, conform Agerpres.

Secretarul adjunct al educaţiei, Rossano Sasso, a explicat luni că este necesară eliminarea purtării măştilor în sălile de curs, o cerere susţinută de multe familii. "Ameliorarea datelor epidemiologice şi creşterea temperaturilor, mai ales în sud, face dificilă purtarea măştilor la temperaturi de 30 de grade", a declarat luni Grasso. Potrivit lui "s-a demonstrat că riscul de contagiere este mai mare la intrare sau la ieşirea din şcoli, nu când elevii sunt aşezaţi fiecare la locul său în bancă", prin urmare el a cerut ca măştile să fie cel mult purtate "la ridicare din banci şi la deplasarea pe coridoare".

O cerere care a venit şi din regiunea Liguria (nord-vest) unde părinţii şi elevii au făcut apel la eliminarea măştilor în luna care a mai rămas din acest an şcolar "mai ales în şcolile primare şi la cursurile gimnaziale". De la 1 mai, Italia a eliminat utilizarea măştilor în spaţiile interioare, dar le-a menţinut în spitale şi reşedinţele pentru vârstnici, precum şi în sălile de teatru şi cinema, în mijloacele de transport şi în sălile de curs, cu excepţia copiilor de până la 6 ani, pentru care purtarea nu a fost obligatorie.

Potrivit autorităţilor sanitare, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 27.162 de noi cazuri de coronavirus şi 62 de decese, marcând o scădere notabilă a cifrelor în ultimele săptămâni.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.