Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii stabilesc un nou record de vaccinare: Aproape 3.500 se vaccinează zilnic

Medic Hub
vaccinare copii

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că peste 20% din elevii cu vârste de peste 12 ani au fost imunizaţi împotriva COVID.

Potrivit ministrului, în medie, în ultimele zile s-au vaccinat în fiecare zi 3.500 de elevi.

"Proporţia elevilor vaccinaţi a depăşit pragul de 20%, raportat la numărul total de elevi în vârstă de peste 12 ani. Conform datelor primite de la CNCAV, în perioada 7 - 10 octombrie s-au vaccinat aproape 14.000 elevi (în medie, circa 3.500 elevi/zi). Astfel, numărul elevilor vaccinaţi din categoria de vârstă 12 - 15 ani a crescut de la 51.726 la 57.288, iar pentru categoria de vârstă 16 - 19 ani numărul a crescut de la 180.942 la 189.318", a afirmat demnitarul.

Citește și: Directorii de școli nu își asumă închiderea unităților, deși o pot face: Sorin Cîmpeanu denunță 'fuga de răspundere'

În prima săptămână de şcoală media zilnică a fost de 1.000 elevi vaccinaţi pe zi, 1.700 elevi/zi în cea de a doua săptămână, 2.500 elevi/zi în cea de a treia săptămână, ajungând, conform ultimelor raportări, la 3.500 elevi/zi.

"Apreciem colaborarea cu CNCAV şi ne exprimăm speranţa în continuarea trendului ascendent din perspectiva vaccinării în rândul elevilor, în scopul consolidării siguranţei sanitare în şcolile din România", a mai spus demnitarul.

Citește și: Ministrul Educației îi umilește pe studenți: 'Chiar şi în universităţi avem o rată de vaccinare sub media europeană!' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.