Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii susțin luni proba scrisă la Limba și Literatura Română din cadrul Bacalaureatului

thecoffeelicious.com
evaluarea nationala examen

Aproape 127.000 de candidaţi vor susţine luni prima probă, la Limba şi Literatura Română, din cadrul Bacalaureatului. Examenul va începe la ora 09:00 şi durează trei ore, însă accesul candidaţilor în centrele de examen se va face până la ora 8:30.

Luni, absolvenţii de liceu susţin examenul scris la Limba şi Literatura română. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul candidaţilor în centrele de examen se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt structurate în trei părţi, fiecare valorând câte 30 de puncte, 10 puncte fiind alocate din oficiu.

Conform Ministerului Educaţiei Naţionale, aproape 127.000 de candidaţi vor susţine proba la Limba şi Literatura română. Pentru susţinerea probelor scrise din acest an, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de elevi, dintre care 118.856 sunt absolvenţi ai promoţiei 2018, iar 18.015 de absolvenţi fiind din seriile anterioare.

Ministerul Educaţiei Naţionale va publica subiectele şi baremul examenului de Limba şi Literatura română, luni, 25 iunie, la ora 15:00 pe site-ul edu.ro.

Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie, până la ora 12:00, şi este urmată de depunerea contestaţiilor între orele 12:00 şi 16:00. Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie. Rezultatele vor fi afişate, atât la instituţiile de învăţământ, cât şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Sesiunea de Bacalaureat continuă pe 26 iunie, cu proba la Limba şi Literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană și italiană), pe 27 iunie se va desfăşura proba obligatorie de profil, adică, matematică sau istorie şi ultima probă este cea la alegere, în funcţie de specializare şi este susţinută pe 28 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.