Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevul de 15 ani din Michigan care şi-a împuşcat mortal 4 colegi a pledat vinovat de crimă și terorism

pistol, impuscat, arma

Elevul de 15 ani din Michigan care şi-a împuşcat mortal 4 colegi a pledat, luni, vinovat de crimă și terorism. E primul caz din SUA în care părinții unui adolescent sunt acuzați de infracțiuni atribuite copilului lor.

Adolescentul din Michigan a pledat luni vinovat la acuzațiile de crimă și terorism în cazul împușcăturilor din noiembrie anul trecut, care au ucis 4 elevi și au rănit alte câteva persoane într-un liceu de lângă Detroit, relatează Reuters.

Ethan Crumbley, în vârstă de 16 ani, este acuzat că a deschis focul la liceu pe 30 noiembrie cu un pistol semiautomat pe care tatăl său i l-a cumpărat cadou de Crăciun cu câteva zile înainte de masacru.

Doi băieți, de 17 și 16 ani, și două fete, de 17 și 14 ani, au fost uciși, în timp ce alți 6 elevi și un profesor au fost răniți, potrivit Mediafax.

Crumbley, care avea 15 ani în momentul împușcăturilor, a pledat vinovat în Oakland County Circuit Court la un total de 24 de acuzații, inclusiv o acuzație de terorism cauzatoare de moarte și patru acuzații de crimă de gradul întâi.

De asemenea, el a fost acuzat de 7 capete de acuzare de atac cu intenția de a ucide și de 12 capete de acuzare de posesie a unei arme de foc la comiterea unei infracțiuni.

Părinții lui Crumbley, James și Jennifer Crumbley, se confruntă, de asemenea, cu acuzații de omor involuntar prin imprudență. Judecătorul Julie Nicholson de la Curtea Districtuală din Rochester a declarat că, potrivit dovezilor, cei doi au cumpărat o armă pentru fiul lor, în ciuda semnalelor că acesta era un "tânăr cu probleme".

Cazul pare să fie primul din Statele Unite în care părinții unui adolescent care a tras în școală au fost acuzați de infracțiuni atribuite copilului lor.

Aceștia au pledat nevinovat.

Cu patru zile înainte de masacru, Ethan Crumbley și-a însoțit tatăl la un magazin de arme, unde James Crumbley a cumpărat un pistol de 9 mm, au declarat procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.