Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eli Cohen exprimă solidaritatea Israelului cu Ucraina

PBS
israel steag

Ministrul israelian de Externe, Eli Cohen, a exprimat joi, în cursul vizitei în Ucraina, solidaritatea Israelului cu poporul ucrainean şi a anunţat o linie de creditare, dar un oficial de rang înalt de la Kiev a exprimat indignare că nu a condamnat direct agresiunile Rusiei, notează mediafax.

Eli Cohen şi-a început vizita la Bucea, o localitate situată la periferia Kievului unde armata rusă a ucis în 2022, conform autorităţilor ucrainene, aproximativ 450 de civili. De asemenea, Cohen s-a deplasat la Babyn Yar, pentru comemorarea a aproximativ 30.000 evrei omorâţi de nazişti şi de colaboratorii acestora în septembrie 1941.

Ulterior, Eli Cohen s-a întâlnit la Kiev cu ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, şi urmează să aibă o întrevdere cu preşedintele Volodimir Zelenski.

"Israelul, aşa cum a semnalat şi în trecut, menţine solidaritatea fermă cu poporul Ucrainei. Israelul menţine angajamentele în favoarea suveranităţii Ucrainei şi integrităţii teritoriale a ţării", a afirmat Eli Cohen la Kiev, conform cotidianului The Times of Israel. Oficialul israelian a anunţat o linie de creditare de 200 de milioane de dolari pentru proiecte de infrastructură şi servicii medicale.

"Israelul va ajuta Ucraina să dezvolte un sistem avansat de alertă aeriană" similar cu cele utilizate de autorităţile israeliene, a precizat Eli Cohen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.