Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elicopter NATO, prăbușit în Marea Ionică - Resturile aparatului au fost găsite iar operațiunile de salvare continuă

Pinterest
elicopter Sikorsky S-76 B

Resturile unui elicopter canadian angajat într-o operaţiune a NATO, dat dispărut miercuri seara, au fost găsite în Marea Ionică, între Grecia şi Italia, a anunţat joi o sursă militară greacă, informează AFP potrivit Agerpres.

"Resturi (ale aparatului) au fost găsite în zona de control şi de intervenţie a Italiei" în Marea Ionică şi "Grecia a trimis un elicopter al marinei de război pentru a participa la operaţiunea de salvare", a spus această sursă pentru AFP.

Miercuri seara, aviaţia militară greacă a anunţat că un elicopter al armatei canadiene angajat într-o operaţiune NATO de supraveghere, având şase persoane la bord, a fost dat dispărut în apele internaţionale dintre Grecia şi Italia.

Republica Moldova devine teren de confruntare între România și Ungaria - După Peter Szijarto, Bogdan Aurescu descinde la Chișinău


Elicopterul, un Sikorsky CH-124 Sea King, potrivit unei surse din Ministerul elen al Apărării, aparţinea fregatei canadiene Fredericton de unde a decolat pentru a merge în patrulare. Vasul face parte din forţele navale ale Alianţei SNMG2, potrivit sursei.

Marţi, operaţiunea de supraveghere a avut loc în apele greceşti şi, pe lângă nava canadiană, au participat, de asemenea, trei fregate din Italia, Grecia şi Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.