Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elicopter prăbuşit în Maramureş: Detalii stranii ies la iveală despre pilot şi aparatul de zbor

elicopter

Pilotul elicopterului prăbușit pe raza comunei Săpânța, județul Maramureș, era din Belarus, avea gradul de maior de aviație și a fost dat dispărut de autoritățile din țara sa la începutul lunii martie, după ce plecase spre Ucraina, transmite MEDIAFAX.

Primarul comunei Săpânța, Gheorghe Stan, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că elicopterul nu a fost fabricat în serie, ci a fost construit de cineva care se pricepe.

CITEȘTE ȘI: Triunghiul malefic: Cele trei probleme care te expun bolilor cardiovasculare

„Am fost la fața locului, am fost anunțați de un cioban de la o stână care a descoperit epava elicopterului prăbușit în pădure, la vreo 20 de kilometri de centrul comunei Săpânța, într-o zonă greu accesibilă. Pilotul este din Belarus, maior de aviație, iar elicopterul prăbușit era improvizat, construit de cineva care se pricepe la așa ceva. Nu avea elemente de identificare, dar era puternic, cu două elice. Din câte ne-am dat seama, prăbușirea ar fi avut loc în urmă cu două-trei săptămâni. Există o bănuială, suspiciune că ar fi fost implicat în contrabandă cu țigări”, a spus Stan.

Potrivit acestuia, epava elicopterului este păzită de jandarmi, iar echipe complexe de procurori, polițiști și polițiști de frontieră investighează cazul.

Surse judiciare au declarat la rândul lor că pilotul, găsit mort la locul prăbușirii elicopterului, ar fi fost dat dispărut de autoritățile din Belarus la începutul lunii martie, după ce plecase spre Ucraina.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj transmis, vineri, la solicitarea MEDIAFAX, în cauză s-a deschis un dosar penal, iar procurorii efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de „încălcare de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor”, faptă pedepsită cu detenție pe viață sau închisoare de la 15 la 25 de ani, dacă a avut ca urmare decesul uneia sau al mai multor persoane.

Elicopterul a fost găsit recent, prăbușit în comuna Săpânța, județul Maramureș, iar pilotul era mort. Procurorii au deschis un dosar penal în acest caz, existând suspiciuni că aparatul de zbor ar fi fost folosit pentru traficul de țigări din Ucraina.

CITEȘTE ȘI: O linguriţă de miere înainte de culcare: Şase efecte care te vor convinge să ai acest obicei zilnic .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.