Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elicopter rus, PRĂBUȘIT în Siria. Nu există supraviețuitori

Dmitriy Vinogradov / Sputnik
elicopter rus

Un elicopter militar rus s-a prăbuşit în Siria, în ajunul Anului Nou, din cauza uneii probleme tehnice, iar ambii piloţi au murit, a anunţat miercuri Ministerul rus al Apărării, relatează AFP, potrivit news.ro.

Elicopterul de tip Mi-24 se îndrepta către Hama, în nord-vestul Siriei, iar de la sol nu  a fost tras vreun foc de armă, potrivit ministerului, citat de agenţii.

”Cei doi piloţi au murit într-o aterizare în situaţie de catastrofă, la 15 kilometri de baza aeriană”, anunţă ministerul, precizând că un tehnician a fost rănit şi transferat la altă bază aeriană, pentru a primi îngrijiri.

Citește și: Guvernul, folosit de Tudose în lupta sa cu Dragnea. Ordonanțe date pe ascuns și beneficiari surpriză

Citește și: Elena Udrea începe anul cu un mesaj violent: 'Măi lichelelor, ați uitat când lingeați clanța să vă sprijin'

ONG-ul Conflict Intelligence Team (CIT), urmărit de numeroşi navigatori pe Internet, a citat un mesaj postat pe forumul specializat Forumavia, potrivit căruia elicopterul a lovit linii electrice şi s-a prăbuşit în timp ce escorta un convoi.

Acest mesaj nu preciza dacă elicopterul escora un convoi umanitar sau o unitate de luptă. Ministerul Apărării nu a furnizat precizări suplimentare.

Rusia s-a implicat din septembrie 2015 în războiul din Siria, printr-o campanie aeriană de susţinere a regimului lui Bashar al-Assad.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, afirma în decembrie că Rusia şi-a încheiat retragerea partţială a trupelor, la ordinul preşedintelui Vladimir Putin, conform anunţului făcut de acesta din urmă pe 11 decembrie.

Armata rusă a lansat pe 12 decembrie această retragere parţială, după doi ani de intervenţie.

Rusia îşi va menţine în Siria Centrul de Reconciliere a Beligeranţilor, trei batalioane de Poliţie Militară, dar şi baza aeriană de la Hmeimim şi baza militară navală de la Tartus, a precizat Şoigu.

În paralel, Moscova a recunoscut în ultimele luni că forţele sale speciale sunt active pe teren, în ofensiva contra grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.