Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eliminarea Franţei la EURO 2020, cea mai frumoasă victorie pentru Granit Xhaka la naţionala Elveţiei

News.ro
minge fotbal poarta

Eliminarea Franţei la EURO 2020 este cea mai frumoasă victorie pentru Granit Xhaka în tricoul naţionalei Elveţiei, a declarat, pentru radioteleviziunea RTS, fotbalistul care va disputa duminică, împotriva Belarus, meciul cu numărul 118 în tricoul primei reprezentative, egalând recordul lui Heinz Hermann, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă victoria cu Franţa de la EURO 2020 a fost cea mai frumoasă din cariera sa la prima reprezentativă, Granit Xhaka a declarat: "Da, fără îndoială. Nimeni nu ne dădea nici cea mai mică şansă. Dar noi voiam să credem în victorie. Şi e scenariul improbabil al acestui meci din optimi de finală. Noi am dominat prima repriză înainte de rata penalty-ul de 2-0 după pauză. Luăm apoi trei goluri într-un sfert de oră şi francezii au început după aceea să danseze, să se amuze pe teren. Noi eram KO. Dar cu aroganţa lor, ne-au readus într-un fel în meci."

Pe 29 iunie 2021, pe Arena Naţională din Bucureşti, Franţa, pe atunci campioana mondială, a fost eliminată de Elveţia, cu 5-4, la loviturile de departajare, în optimile de finală ale EURO 2020, într-un meci în care scorul a fost 3-3 după prelungiri.

Xhaka, mijlocaş cu origini kosovare, care evoluează din vară la Bayer Leverkusen, a vorbit despre egalarea recordului de selecţii în tricoul naţionalei Elveţiei.

"Încă nu pot înţelege pe deplin semnificaţia acestui record. Mai ales dacă ştim de unde vin eu cu problema identificării. Nu s-a spus că nu voi fi un 'adevărat' elveţian pentru că nu cânt imnul? Dar duminică, cu această a 118-a selecţie, dezbaterea este închisă. Nimeni nu va putea spune că nu port cu mândrie culorile echipei Elveţiei. Trebuie să înţelegem că această cifră de 118 selecţii nu datorează nimic întâmplării: o datorez pasiunii pe care o am pentru sportul meu, mândriei de a-mi reprezenta ţara şi, în sfârşit, muncii imense depuse în toţi aceşti ani", a spus fotbalistul, care nu exclude să ajungă la 150 de meciuri pentru naţională

După cum a anunţat UEFA, meciul Israel - Elveţia, din Grupa I a preliminariilor EURO 2024, din care face parte şi România, a fost reprogramat pentru data de 15 noiembrie, din cauza atacurilor militanţilor Hamas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.