Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eliminarea pensiilor speciale, BLOCATĂ în Parlament: USR s-a DEZLĂNȚUIT la adresa PSD

sigla partidului
USR sigla

Prin absenţa deputaţilor PSD de la şedinţa Comisiei pentru administraţie, proiectul USR de abrogare a pensiilor speciale pentru actualii şi foştii aleşi locali nu a primit nici marţi raport, drept pentru care nu a putut fi dezbătut şi votat în şedinţa de marţi a plenului Camerei Deputaţilor, ultima din actuala legislatură, transmite USR, într-un comunicat de presă. În această situaţie şi cum aleşii locali ar urma să primească pensii speciale de la data de 1 ianuarie 2021, devine obligatoriu ca printre primele măsuri ale noului Guvern să se numere emiterea unei ordonanţe de urgenţă de abrogare a acestor pensii speciale, mai arată sursa citată, conform News.ro.

https://www.stiripesurse.ro/scene-de-groaza-brancardierul-care-a-detubat-o-femeie-si-a-ucis-o-a-le-inat-in-fata-instantei_1549760.html

Conform comunicatului de presă al USR, pensiile speciale pentru foştii şi actualii primari, şefi de consilii judeţene şi adjuncţii lor - calculate în funcţie de numărul de mandate avute şi de actualele indemnizaţii, în unele cazuri de peste 15.000 de lei pe lună - au fost stabilite prin Codul administrativ adoptat, prin ordonanţă de urgenţă, de Guvernul Dăncilă.

Ca urmare a unui amendament depus de USR la Legea bugetului de stat pe anul 2020, a fost prorogat termenul de acordare a acestora până la 1 ianuarie 2021. Ulterior, USR a depus proiectul de lege de modificare a Codului administrativ în sensul abrogării acestor pensii speciale.

Acest proiect de lege nu a fost însă adoptat până acum deoarece, în mod sistematic, deputaţii PSD au sabotat şedinţele Comisiei pentru administraţie, având tot interesul ca proiectul USR să nu intre în vigoare şi, ca atare, zeci de mii de foşti şi actuali primari şi şefi de CJ-uri, precum şi adjuncţii lor, să îngroaşe de la 1 ianuarie 2021 rândurile pensionarilor speciali.

„Alianţa USR-PLUS nu va permite, însă, acest lucru! Dacă proiectul nostru de lege nu va fi adoptat în timp util de noul Parlament, printre primele măsuri ale noului Guvern se va număra emiterea unei ordonanţe de urgenţă de abrogare a pensiilor speciale ale aleşilor locali. Această nouă sfidare grosolană la adresa românilor care primesc pensia proporţional cu cât au contribuit nu trebuie permisă!”, mai transmite sursa menţionată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.