Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eliminată de la turneu, Sachia Vickery a răbufnit împotriva jucătoarelor care se plâng: 'Câştigaţi 100.000 de dolari stând într-o cameră'

Sachia Vickery

Jucătoarele care se plâng de carantina strictă pe care trebuie să o suporte la Melbourne înaintea Australian Open au început să le irite pe alte colege din circuit, informează News.ro.

Americanca Sachia Vickery, locul 159 WTA, şi-ar fi dorit să ajungă la Antipozi, unde ar fi avut un premiu asigurat de 100.000 de dolari australieni (76.000 de dolari americani sau 64.000 de euro, pentru turul I). Însă ea a fost eliminată în turul al doilea al calificărilor care au avut loc recent, la Dubai, şi acum se declară indignată de faptul că jucătoarele care au prins tabloul principal se plâng că trebuie să stea în cariantină două săptămâni.

"Cum se plâng aceste jucătoare de pe tabloul principal al AO de măsurile de carantină? Ai şansa să călătoreşti şi să concurezi după o pandemie. Oamenii suferă pentru a supravieţui, în timp ce câştigi 100 de mii de dolari doar pentru a sta într-o cameră timp de două săptămâni", a scris ea, pe Twitter.

Şi Victoria Azarenaka, locul 13 WTA, consideră exagerate nemulţumirile altor sportive.

"Dacă aveţi timp să vă plângeţi, aveţi timp să găsiţi o soluţie", a scris jucătoarea din Belarus, pe reţelele de socializare, adăugând: "Scuzele vor fi întotdeauna acolo pentru voi, oportunitatea, nu."

Jucătoarele carantinate la Melbourne sunt nemulţumite după ce au fost plasate în izolare, fără a avea dreptul de a părăsi camerele de hotel şi de a se antrena, deoarece în avioanele lor au fost persoane infectate.

Citește și: Polonia anunță o LEGE prin care INTERZICE cenzura online: 'Nu depinde de corporații uriașe să decidă ce păreri sunt corecte și care nu'

Citește și: E război total! Un deputat USR din Cluj explică de ce Rareș Bogdan și Emil Boc îl atacă pe Vlad Voiculescu: 'E un război cu structuri de tip mafiot'

Mai multe cazuri pozitive au fost depistate în Australia în rândul jucătorilor, staff-urilor lor şi oficialilor care au călătorit la Antipozi cu trei din cele 17 zboruri charter. Din cauza acestor cazuri, 72 de jucători şi jucătoare care au făcut deplasarea cu cele trei avioane au fost plasaţi în izolare timp de două săptămâni.

Sportivii (mai ales sportivele) aflaţi în această situaţie s-au plâns pe reţelele de socializare pentru faptul că nu se vor putea antrena şi au postat videoclipuri în care arată cum se pregătesc în camerele lor. Ei susţin că nu au ştiut de această regulă, potrivit căreia dacă o persoană dintr-un charter este testată pozitiv în Australia, toţi ocupanţii avionului respectiv intră într-o carantină strictă.

Între cei mai vehemenţi s-a numărat Sorana Cîrstea.

"Dacă ne-ar fi spus această regulă înainte, nu aş fi jucat în Australia... aş fi rămas acasă. Ne-au spus că vom zbura cu o capacitate de 20 la sută, în grupuri şi că vom fi consideraţi un contact apropiat DOAR dacă echipa sau însoţitorii mei sunt pozitivi. Aş avea nevoie de cel puţin trei săptămâni după aceea pentru a fi din nou într-o formă decentă şi pentru a concura la un nivel înalt. Intenţionam să joc turneul, deoarece mi-au promis o scutire de la carantină de cinci ore pe zi, în care puteam merge la antrenamente, la sala de gimanstică şi să ne recuperăm. Aceasta a fost înţelegerea înainte de a ne înscrie la asta... Dar regulile s-au schimbat 'peste noapte'", s-a plâns ea.

"Ceea ce nu înţeleg este de ce nimeni nu ne-a spus vreodată că, dacă o persoană de la bord este pozitivă, tot avionul trebuie izolat. M-aş fi gândit de două ori înainte de a veni aici", a scris Iulia Putinţeva.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Citește și: Tensiune la Guvern! Ministrul Culturii acuză că a făcut treaba Ministerului Economiei: 'Am blocat practic jumătate din personal'

"Nu ne plângem că suntem în carantină. Ne plângem din cauza condiţiilor inegale de antrenament / joc înainte de turnee destul de importante", a spus Belinda Bencic.

Elveţianca face referire la un grup privilegiat de jucători, între care se numără Simona Halep, care sunt în carantină la Adelaide.

Halep, Novak Djokovici, Rafael Nadal, Serena Williams, Naomi Osaka, Venus Williams şi Dominic Thiem, printre alţii, ar avea la Adelaide, unde este programat un turneu demonstrativ, condiţii mult mai bune şi o carantină mai relaxată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.