Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elina Svitolina, acuzații grave!! S-a dezlănțuit la adresa unei rusoaice: 'Promovează crima și vor moartea ucrainenilor'

wtatennis.com
elina svitolina

Conflictul dintre Ucraina și Rusia continuă și în plan sportiv. După ce Anastasia Gasanova, o sportivă din Rusia aflată pe locul 273 în circuitul WTA, a declarat că invazia Rusiei a fost oarecum corectă, spunând că oamenii din regiunea Donețk 'aveau lacrimi de fericire în ochi' în momentul în care Vladimir Putin a anunțat startul operațiunii militare, Elina Svitolina a provocat un scandal fără precedent în circuitul WTA, acuzând-o pe jucătoare de tenis din Rusia, că 'promovează crima, jaful, violul și răpirea'.

Elina Svitolina, împreună cu mai multe sportive din Ucraina, au participat la o conferință online cu reprezentanți ai WTA și ai Consiliului Jucătoarelor și nu s-a mai putut abține întrebând: 'Cum puteți permite așa ceva'.

Elina Svitolina, acuzații grave la adresa unei jucătoare din Rusia: Promovează crima, jaful, violul și răpirea

„Avem un exemplu foarte clar: Anastasia Gasanova, prin ce postează pe contul ei de Instagram, justifică invazia rusă a Ucrainei, justifică acțiunile armatei ruse în Ucraina și repetă povești de propagandă cu privire la război.

De fapt, avem o persoană în circuit care promovează în mod deschis crima, jaful, violul, răpirea și furtul de teritorii. La întrebările mele – „Este adecvat? Este normal ca o astfel de persoană să participe la turnee? Este corect pentru jucătoarele ucrainene și pentru toți ceilalți participanți în circuit?” – răspunsul pe care l-am auzit a fost… tăcere. Fără argumente, fără vreo explicaţie”, a răbufnit Elina Svitolina, potrivit WeLoveTennis.

Elina Svitolina declară că sportivi precum Anastasiei Gasanova vor 'moartea ucrainenilor'

Elina Svitolina a continuat spunând că sportivii care gândesc precum Anastasiei Gasanova nu vor decât 'moartea ucrainenilor'.

„Nu vom lăsa aceste întrebări fără răspuns, deoarece problema siguranței femeilor ucrainene decurge destul de logic de aici. Dacă rușii și belarușii susțin agresiunea militară la fel ca și Gasanova, înseamnă că vor moartea ucrainenilor, a rudelor noastre, a prietenilor noștri și a noastră până la urmă. A fi cu astfel de oameni în același mediu este normal în secolul 21? Așteptăm răspunsuri de la WTA”, a mai adăugat Elina Svitolina

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.